Pullataikina

Pullataikina

2 h 40 min
keskitaso
302 kcal / 100g
8
15

Pullataikinasta voit tehdä useammanlaisia pullia; rahkapullia, marjatäytteisiä pullia, korvapuusteja, voisilmapullia ja joulupullia. Pidä ystävien tai perheen kanssa leivontapäivä, jonka jälkeen kelpaa herkutella itsetehdyllä, tuoreella pullalla.

Ainekset

40 pikkupullaa
5 dl
50 g
hiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Perinteiset pikkupullat

  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  6. Helpot rahkapullat

  7. Paina juomalasin pohjalla syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen Valio maustettua rahkaa sitruuna, vanilja tai kuningatar. Yhdestä purkista (200 g) Valio maustettua rahkaa riittää täytettä 6 - 9 pikkupullaan pullan koosta riippuen.
  8. Mustikkapullat

  9. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lisää syvennykseen n. 1 rkl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin ensin perunajauhoja 1 rkl / 3-4 dl mustikoita.) Ripota kypsennyksen jälkeen mustikoille vielä hiukan sokeria.
  10. Voisilmäpullat

  11. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvennys / kolo pullan keskelle. Lisää koloon n. 1 tl Valio voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja + 1 tl mantelirouhetta tässä järjestyksessä.
  12. Korvapuustit

  13. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla
  14. Paisto-ohje kaikille pikkupullille

  15. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Vinkki

* Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.* Tee yksi annos peruspullataikinaa ja siitä useammanlaisia pullavariaatioita, esim. rahkapullia ja korvapuusteja. Korvapuustit, voisilmäpullat ja perinteiset pikkupullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
9 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (15)

ValioAnna Koekeittiöltä30.10.2018 kello 10:50
Hei, kiitos kehitysehdotuksesta! Reseptiin näin juuri on kirjoitettu (150 g voita), mutta palveluelementistä tuo määrä pyyhkiytyy valitettavasti toistaiseksi pois. Pyrimme muuttamaan tämän.
Nimetön28.10.2018 kello 15:25
”Kokeile myös”-osio toimisi paremmin jos voille olisi valmiiksi grammamäärä. 1,5 dl sulatettuna mutta Eila voipaketista olisi helpompi mitata suoraan tarvittava määrä.
Nimetön16.9.2018 kello 15:01
Paljonko tähän laitetaan voita?