Pullataikina

Pullataikina
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pullataikina

Pullataikina

Pullataikinasta voit tehdä useammanlaisia pullia; rahkapullia, marjatäytteisiä pullia, korvapuusteja, voisilmapullia ja joulupullia. Pidä ystävien tai perheen kanssa leivontapäivä, jonka jälkeen kelpaa herkutella itsetehdyllä, tuoreella pullalla.

Valmistusaika

Työaika
2 h 30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
2 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
3030 arvostelua

Ainekset40 pikkupullaa

40 pikkupullaa
5 dl
50 g
hiivaa

tai 2 pussiakuivahiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 150 gValio Eila® voita

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta (alustaminen tarkoittaa ainesten lisäämistä ja taikinan vaivaamista tekovaiheessa), kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 40 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Perinteiset pikkupullat

  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  6. Helpot rahkapullat

  7. Paina juomalasin pohjalla syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen Valio maustettua rahkaa sitruuna, vanilja tai kuningatar. Yhdestä purkista (200 g) Valio maustettua rahkaa riittää täytettä 6 - 9 pikkupullaan pullan koosta riippuen.
  8. Mustikkapullat

  9. Paina kohonneisiin pikkupulliin lasilla syvennys. Kasta lasin pohjaa välillä vehnäjauhoihin, ettei se tartu pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lisää syvennykseen n. 1 rkl mustikoita. (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisiin marjoihin ensin perunajauhoja 1 rkl / 3-4 dl mustikoita.) Ripota kypsennyksen jälkeen mustikoille vielä hiukan sokeria.
  10. Voisilmäpullat

  11. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina sormella syvennys / kolo pullan keskelle. Lisää koloon n. 1 tl Valio voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja + 1 tl mantelirouhetta tässä järjestyksessä.
  12. Korvapuustit

  13. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla
  14. Paisto-ohje kaikille pikkupullille

  15. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.
Vinkki

Vinkki

* Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.* Tee yksi annos peruspullataikinaa ja siitä useammanlaisia pullavariaatioita, esim. rahkapullia ja korvapuusteja. Korvapuustit, voisilmäpullat ja perinteiset pikkupullat voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.