Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri-suklaakakku

1 h 25 min
keskitaso
359 kcal / 100g
11
14

Suklaalla kuorrutettu punajuurikakku on täyteläinen ja mehevä tarjottava kahvipöytään.

Ainekset

16 annosta
4 (600 g)
punajuurta
250 g
4 dl
sokeria
4
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
200 g
taloussuklaata rouhittuna
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus

200 g
tummaa suklaata
100 g
½ dl
vettä

Vuokaan

korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori punajuuret ja halkaise neljään osaan.
  2. Keitä punajuurilohkot n. 30 min tai kunnes ovat kypsyneet pehmeiksi. Valuta hyvin siivilässä.
  3. Soseuta yleiskoneessa tai varovasti sauvasekoittimella. Jäähdytä.
  4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää lopuksi jäähtynyt punajuurisose.
  6. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Kääntele seos varovasti punajuuritaikinaan.
  7. Kumoa valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 24 cm kakkuvuokaan.
  8. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kypsä.
  9. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
  10. Kuorrutus

  11. Sulata kaikki ainekset vesihauteessa.
  12. Levitä hieman jäähtynyt kuorrutus kakulle lastan avulla.
  13. Anna kakun levätä kylmässä ainakin tunnin ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
359 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
22 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)