Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuri-suklaakakku

Suklaalla kuorrutettu punajuurikakku on täyteläinen ja mehevä tarjottava kahvipöytään.

Punajuuri-suklaakakku
Punajuuri-suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (600 g) punajuurta
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g taloussuklaata rouhittuna
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 200 g tummaa suklaata
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl vettä

Vuokaan

  • 20 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Ohje

  1. Kuori punajuuret ja halkaise neljään osaan.
  2. Keitä punajuurilohkot n. 30 min tai kunnes ovat kypsyneet pehmeiksi. Valuta hyvin siivilässä.
  3. Soseuta yleiskoneessa tai varovasti sauvasekoittimella. Jäähdytä.
  4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää lopuksi jäähtynyt punajuurisose.
  6. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Kääntele seos varovasti punajuuritaikinaan.
  7. Kumoa valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 24 cm kakkuvuokaan.
  8. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kypsä.
  9. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrutus

  1. Sulata kaikki ainekset vesihauteessa.
  2. Levitä hieman jäähtynyt kuorrutus kakulle lastan avulla.
  3. Anna kakun levätä kylmässä ainakin tunnin ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 34,8 g
Rasva 20,4 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search