
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 175 g punajuurta
-
2 dl
Valio glögiäLämmittävät Valio glögit kätevässä sekarullakossa! Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä sekä…
- 2 dl sokeria
-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Kuorrutus
-
2 dl
Valio glögiäLämmittävät Valio glögit kätevässä sekarullakossa! Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä sekä…
- ½ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Raasta punajuuri raastimen hienolla terällä kattilaan. Lisää glögi ja sokeri ja keitä 10 min.
- Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää lopuksi kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun n. 1,8 l:n torvivuokaan.
- Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min, kunnes kypsä.
- Tee halutessasi kostutusliemi. (Kakun voi tarjota myös ilman kostutusta). Keitä glögiä ja sokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos on haihtunut n. puoleen. Valuta lientä lämpimän kakun pinnalle sen ollessa vuoassa. Anna vetäytyä vuoassa yön yli. Kumoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
32,7 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja