Glögi-punajuurikuivakakku

Glögi-punajuurikuivakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Glögi-punajuurikuivakakku

Glögi-punajuurikuivakakku

Jouluisen mausteinen ja glögin sekä punajuuren värittämä kahvikakku tuo mukavaa vaihtelua joulupöydän herkkuihin. Kakku on mehevä tarjottavaksi sellaisenaan, mutta erityisen kostean kakun ystävälle glögisiirappi viimeistelee kokonaisuuden.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset25 palaa

25 palaa
175 g
punajuurta
2 dl
Valio glögiä
2 dl
sokeria
175 g
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
piparkakkumaustetta
2 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
korppujauhoja

Kuorrutus

2 dl
Valio glögiä
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Raasta punajuuri raastimen hienolla terällä kattilaan. Lisää glögi ja sokeri ja keitä 10 min.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää lopuksi kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun n. 1,8 l:n torvivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min, kunnes kypsä.
  5. Tee halutessasi kostutusliemi. (Kakun voi tarjota myös ilman kostutusta). Keitä glögiä ja sokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos on haihtunut n. puoleen. Valuta lientä lämpimän kakun pinnalle sen ollessa vuoassa. Anna vetäytyä vuoassa yön yli. Kumoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.