Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Glögi-punajuurikuivakakku

Jouluisen mausteinen ja glögin sekä punajuuren värittämä kahvikakku tuo mukavaa vaihtelua joulupöydän herkkuihin. Kakku on mehevä tarjottavaksi sellaisenaan, mutta erityisen kostean kakun ystävälle glögisiirappi viimeistelee kokonaisuuden.

Glögi-punajuurikuivakakku
Glögi-punajuurikuivakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 175 g punajuurta
  • 2 dl Valio glögiä
  • 2 dl sokeria
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Kuorrutus

  • 2 dl Valio glögiä
  • ½ dl sokeria

Ohje

  1. Raasta punajuuri raastimen hienolla terällä kattilaan. Lisää glögi ja sokeri ja keitä 10 min.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää lopuksi kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun n. 1,8 l:n torvivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla tasalämmöllä 175 asteessa n. 60 min, kunnes kypsä.
  5. Tee halutessasi kostutusliemi. (Kakun voi tarjota myös ilman kostutusta). Keitä glögiä ja sokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes seos on haihtunut n. puoleen. Valuta lientä lämpimän kakun pinnalle sen ollessa vuoassa. Anna vetäytyä vuoassa yön yli. Kumoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 254 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search