Punajuuririsotto

Punajuuririsotto

30 min
keskitaso
131 kcal / 100g
33
37

Kaunis, punainen risotto valmistuu punajuurista. Valitse suosikkisi: lempeä punajuuririsotto vai rakuunalla maustettu, sinihomejuuston makuinen AURA punajuuririsotto.

Ainekset

5 annosta
3 (200 g)
punasipulia
300 g
punajuuria
3 ½ dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
3 ½ dl
risottoriisiä , esim. arborio-riisi
2 prk (à 2,5 dl)
1 dl
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 ½ rkl
valkoviinietikkaa

Tarjoiluun

tuoretta timjamia ja / tai basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää riisi, sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min.
  4. Lisää joukkoon 1 dl kasvislientä ja ruokakerma. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen (kasvisliemi ja mehu) lisäystä pienissä erissä, 1 - 1 1/2 dl kerrallaan, välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen uutta lisäystä. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
  5. Mausta mustapippurilla ja valkoviinietikalla.
  6. Ripota annosten päälle juustoraastetta tai -lastuja. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
  7. AURA punajuurisotto

  8. Punajuuririsottoon sopii loistavasti myös AURA sinihomejuusto! Murustele risottoon paketillinen AURA juustoa tai lisää pussillinen AURA murua. AURA juuston himoitsijat viimeistelevät annokset vielä Valio Mustaleima™ raasteen sijaan AURA muruilla. Huom. jotta annoksesta ei tule liian suolainen, käytä vain puolikas liemikuutio kokonaisen sijaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
6 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)