Raparperi-vaniljarahka

Raparperi-vaniljarahka

Raparperi ja vanilja yhdistyvät herkullisella tavalla tässä rahkajälkiruoassa.

Ainekset6 annosta

6 annosta

Raparperihillo

2 l (900 g)
raparperipaloja
½ dl
vettä
n. 2 dl
hillosokeria

Vaniljarahkaseos

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
1 - 2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin hillo. Laita raparperipalat ja vesi kattilaan. Sekoita kuumennuksen ajan, ettei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja keitä muutama min. Jäähdytä hillo
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita vaniljarahkaan sokeri sekä jääkaappikylmä raparperihillo. Yhdistä seos kermavaahtoon. Laita tarjolle isoon jälkiruokamaljaan tai annoskulhoihin. Koristele.

Vinkki

Käytä raparperi-vaniljarahkaa muurikkalettujen tai kakun täytteenä. Yksi annos riittää 4 munan kakkupohjan täytekakkuun.
Lisukkeeksi
Muurikkaletut & täytteet
1 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
150 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
7 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)