Raparperipiirakka

Raparperipiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Perinteinen raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikeista. Eikä ihme – raparperipiirakan happoisen raikas maku on monien mieleen. Tämä klassikkoresepti valmistuu nopeasti.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
1313 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

1
kananmuna
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
2 dl
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

6 - 7 dl
raparperipaloja
2 dl
sokeria
( ½ dl
vettä )

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
  2. Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
  3. Kaada piirakkataikina voideltuun, korkeareunaiseen piirasvuokaan (Ø 27 - 30 cm). Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
  4. Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
  5. Tarjoa haaleaksi jäähtynyt raparperipiirakka kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia hilloketta jogurtin tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
236 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.