Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Klassikkoleivonnaiset kruunaavat juhlan

Klassikkoleivonnaiset kruunaavat juhlan

Kahvipöytä ei kaipaa sen seitsemää sorttia makeaa, yksi klassikkoleivonnainen riittää! Joka maasta löytyy omat perinteiset leivokset ja kakut. Onko sinun suosikkisi kotimainen aleksanterinleivos vai ranskalainen omenakeikaustorttu, Tarte Tatin? Klassikoiden valmistaminen ei ole vaikeaa, kunhan ohjeet lukee huolella ja leipomiseen varaa tarpeeksi aikaa.

Menneiden vuosien ikisuosikkeja ovat aleksanterinleivokset, pavlova ja bebe

Venäjän keisari Aleksanteri I vieraili Helsingissä vuonna 1818 ja hänen kunniakseen luotiin leivos, jossa on suussa sulava murotaikinapohja, vadelmahillotäyte ja sokerikuorrutus. Aleksanterinleivokset saavat heleän vaaleanpunaisen kuorrutuksen helposti mansikanmakuisella tomusokerilla. Myös pavlova on nimetty henkilön mukaan. Tarina kertoo uusiseelantilaisen leipurin ihastuneen 1920-luvulla niin kovin venäläiseen ballerina Anna Pavlovaan, että loihti hänen kunniakseen kakun, jonka ilmavan marenkipohjan kerrotaan kuvaavan tanssijan pukua ja hennon haurasta olemusta. Kakun sijaan voit leipoa suloisia pavlovaleivoksia, jokaiselle vieraalle omansa! Rapsakkuuden säilyttämiseksi pavlovat kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua Valio Kuohukermalla ja sesongin marjoilla tai hedelmillä. Suomessa on herkuteltu jo yli sadan vuoden ajan bebe-leivoksilla, joiden valmistuksen aloitti vaasalainen Svenssonin konditoria 1900-luvun alussa. Bebe on voikreemillä täytetty murotaikinaleivonnainen, jonka kuorrutuksen voi värjätä muuhun kattaukseen sopivaksi.

”Resepteissä käytettävän voin ja kerman voi korvata laktoosittomilla versioilla, jolloin leivonnaiset soveltuvat useimmille vieraille.”

Search