Siirry sisältöön
Pumpernikkelit

Pumpernikkelit

Pumpernikkelillä on kolme merkitystä: se voi olla joko pikkuleipä, tumma, saksalaistyyppinen makea ruokaleipä tai keksien ja/tai leivän muruista tehty leivonnainen. Nämä pumpernikkelit tehdään piparitaikinasta. Tavallista piparkakkua isommat soikiot koristellaan värikkäiksi tomusokerikuorrutuksella.

Pumpernikkelit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl siirappia
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kuorrutus

  • 3 dl mansikanmakuista tomusokeria
  • n. 3 rkl (45 g) valkuaista
  • 0 kg keltaista karamelliväriä
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Mittaa kattilaan voi, siirappi, fariinisokeri ja piparkakkumauste. Kiehauta sekoittaen. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hetken.
  2. Sekoita joukkoon kerma. Kun seos on haaleaa, lisää munat vatkaten.
  3. Lisää jauho-mantelijauhe-soodaseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Ripota hiukan jauhoja taikinan pinnalle, peitä kelmulla. Nosta taikina jääkaappiin yön ajaksi.
  5. Kauli jauhotetulla pöydällä n. puolen sentin paksuista levyä. Ota siitä soikealla tai pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n.10 min tai kunnes kypsiä ja tasaisen ruskeita. Tarkkaile paistumista, käännä tarvittaessa peltiä.
  7. Sekoita tomusokeriin sen verran munanvalkuaista, että saat sopivan notkean, levitettävän seoksen.
  8. Levitä kuorrutusta leivonnaisten pinnalle. Ripota nonparelleja. Anna kovettua.

Vinkki

Pumpernikkeleitä voi tehdä erilaisilla muoteilla, mutta tällä ohjeella tehdyt pumpernikkelit ovat 12 x 8,5 cm:n kokoisia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 371 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 57,8 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • keltaista karamelliväriä
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search