Hedelmä-Pavlova

Hedelmä-Pavlova

2 h 5 min
keskitaso
196 kcal / 100g
22
23

Pavlova on klassikkojälkiruokien kuningatar. Venäläisen ballerinan Anna Pavlovan kerrotaan olevan sen esikuvana. Tätä marenkiunelmaa on kuvailtu runollisesti: marengin valkoinen kuohkeus ja ilmava keveys kuvaavat tanssijattaren pukua ja hennon haurasta olemusta. Täytteenä voi käyttää hedelmien sijaan myös tuoreita marjoja.

Ainekset

10 annosta
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä (Maizena)

Täyte

2 dl
2 prk (à 200 g)
1 tl
vaniljasokeria
1
kypsä mango
1 - 2
kuorittua kiiviä
1
passionhedelmä
sitruunankuorta

Voiteluun

Ohje

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi pohjalle.
  6. Vuole kuoritusta mangosta lastuja kuorimaveitsellä täytteen päälle tai käytä kuutioitua persikkaa. Lisää päälle kiivilohkoja. Koverra halkaistun passionhedelmän sisus lusikalla. Valuta pinnalle. (Koristele sitruunankuorella ja yrttilehdillä.)
  7. Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Vinkki

* Lisää kiivi vasta ennen tarjoilua muiden hedelmien päälle. Jos kiivi on pidempään kosketuksissa hapanmaitotuotteen kanssa, sen entsyymi aiheuttaa karvasta makua. * Täytteeseen sopivat myös viinirypäleet, tuoreet vadelmat tai mansikat.* Sitruunarahkan voit korvata muilla sarjan mauilla (makea mansikka, kuningatar, vanilja, tiramisu tai valkosuklaa-lime).* Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä.* Voit tehdä samalla ohjeella pienet, annoskokoiset Pavlovat. Tee vaahdosta kahden lusikan avulla uunipellille voidellulle leivinpaperille pieniä kuppeja. Kypsennä n. 1 t 15 min riippuen koosta. Täytä kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)