Hedelmä-Pavlova

Hedelmä-Pavlova
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hedelmä-Pavlova

Hedelmä-Pavlova

Pavlova on klassikkojälkiruokien kuningatar. Venäläisen ballerinan Anna Pavlovan kerrotaan olevan sen esikuvana. Tätä marenkiunelmaa on kuvailtu runollisesti: marengin valkoinen kuohkeus ja ilmava keveys kuvaavat tanssijattaren pukua ja hennon haurasta olemusta. Täytteenä voi käyttää hedelmien sijaan myös tuoreita marjoja.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
1111 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
maissitärkkelystä (Maizena)

Täyte

2 dl
2 prk (à 200 g)
1 tl
vaniljasokeria
1
kypsä mango

tai 1 tlkpersikoita
1 - 2
kuorittua kiiviä
1
passiohedelmä
( sitruunankuorta )

Voiteluun

Ohje

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi pohjalle.
  6. Vuole kuoritusta mangosta lastuja kuorimaveitsellä täytteen päälle tai käytä kuutioitua persikkaa. Lisää päälle kiivilohkoja. Koverra halkaistun passionhedelmän sisus lusikalla. Valuta pinnalle. (Koristele sitruunankuorella ja yrttilehdillä.)
  7. Tarjoa heti jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Lisää kiivi vasta ennen tarjoilua muiden hedelmien päälle. Jos kiivi on pidempään kosketuksissa hapanmaitotuotteen kanssa, sen entsyymi aiheuttaa karvasta makua. * Täytteeseen sopivat myös viinirypäleet, tuoreet vadelmat tai mansikat.* Sitruunarahkan voit korvata muilla sarjan mauilla (makea mansikka, kuningatar, vanilja, tiramisu tai valkosuklaa-lime).* Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä.* Voit tehdä samalla ohjeella pienet, annoskokoiset Pavlovat. Tee vaahdosta kahden lusikan avulla uunipellille voidellulle leivinpaperille pieniä kuppeja. Kypsennä n. 1 t 15 min riippuen koosta. Täytä kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.