Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rubymutakakku mansikoilla

Ruby-suklaa on kuin valkosuklaata, mutta se värjää mutakakun kauniin marjapuuronpunaiseksi. Rubymutakakku suorastaan vaatii tarjoiluun pehmoista kermavaahtoa ja kesäauringon kypsyttämiä mansikoita.

Rubymutakakku mansikoilla
Rubymutakakku mansikoilla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g Valio Eila® voita
  • 180 g ruby-suklaata
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Koristeluun

  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 100 g mansikoita
  • 20 g ruby-suklaata

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa välillä sekoitellen.
  2. Lisää sokeri, munat ja yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 18 - 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 15 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä valuvan pehmeä.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki ennenkuin irrotat sen vuoasta.
  6. Nosta tarjoiluvadille, koristele kermavaahtopursotuksin, mansikoilla ja rouhitulla suklaalla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 0 kcal
Proteiini 0 g
Hiilihydraatti 0 g
Rasva 0 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search