Ruskea kastike

Ruskea kastike

Ruskea kastike toimii kastikkeena sellaisenaan tai pohjana erilaisiin lihakastikkeisiin. Lisäämällä ruskeaan kastikkeeseen esim. paistettua jauhelihaa, lihasuikaleita, siankylkeä tai vaikka nakkeja saat helposti maukasta arkiruokaa.

20 min
keskitaso
93 kcal / 100g
1

Ainekset1 litra

1 litra
1
sipuli
75 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
lihalientä
mustapippuria myllystä

Sipulien kuullottamiseen

1 rkl

Ohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit pannulla voissa. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää vehnäjauho. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on tumman ruskeaa.
  3. Lisää lihaliemi pienissä erissä samalla kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama min.
  4. Lisää hienonnettu, kuullotettu sipuli. Rouhaise kastikkeeseen mustapippuria.
  5. Tarjoa liharuokien ja keitetyn perunan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Kalsium
5 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›