Ruskea kastike

Ruskea kastike

Ruskea kastike toimii kastikkeena sellaisenaan tai pohjana erilaisiin lihakastikkeisiin. Lisäämällä ruskeaan kastikkeeseen esim. paistettua jauhelihaa, lihasuikaleita, siankylkeä tai vaikka nakkeja saat helposti maukasta arkiruokaa.

20 min
keskitaso
86 kcal / 100g
4
14

Ainekset1 litra

1 litra
75 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
lihalientä
1
sipuli
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sulata voi pannulla. Lisää vehnäjauho. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on tumman ruskeaa.
  2. Lisää lihaliemi pienissä erissä samalla kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama min.
  3. Lisää hienonnettu, kuullotettu sipuli. Rouhaise kastikkeeseen mustapippuria.
  4. Tarjoa liharuokien ja keitetyn perunan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
5 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)