Ruskea kastike

Ruskea kastike
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ruskea kastike

Ruskea kastike

Ruskea kastike toimii kastikkeena sellaisenaan tai pohjana erilaisiin lihakastikkeisiin. Lisäämällä ruskeaan kastikkeeseen esim. paistettua jauhelihaa, lihasuikaleita, siankylkeä tai vaikka nakkeja saat helposti maukasta arkiruokaa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset1 litra

1 litra
1
sipuli
75 g
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
lihalientä
mustapippuria myllystä

Sipulien kuullottamiseen

1 rkl

Ohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit pannulla voissa. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Sulata voi pannulla. Lisää vehnäjauho. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on tumman ruskeaa.
  3. Lisää lihaliemi pienissä erissä samalla kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama min.
  4. Lisää hienonnettu, kuullotettu sipuli. Rouhaise kastikkeeseen mustapippuria.
  5. Tarjoa liharuokien ja keitetyn perunan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
93 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›