Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin grilled cheese -leivät

Suolapalaa kaipaaville maistuu grilled cheese -leipä pehmeän ja aromikkaan Valio Luomu™ gouda juustoviipaleiden ja valkosipulihummuksen kanssa.

Satokausikalenterin grilled cheese -leivät
Satokausikalenterin grilled cheese -leivät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Valkosipulihummus

  • 460 g esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa

Grilled cheese -leivät

  • 8 viipaletta paahtoleipää
  • 0 kg
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 2-3 vartta timjamia
  • 12 viipaletta Valio Luomu™ gouda juustoa

Ohje

Hummus

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta noin 1 cm pois, niin että kynsien kärjet näkyvät. Mausta suolalla, lisää tilkka öljyä ja kääri folioon.
  2. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipuli on pehmennyt. Anna jäähtyä hieman ja purista kynnet kuoristaan.
  3. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen, aja sileäksi. Jos hummus tuntuu liian tönköltä, lisää vettä tehosekoittimeen noin 0,5 dl kerrallaan.
  4. Voit tehdä hummuksen myös etukäteen odottamaan jääkaappiin.

Leivät

  1. Hienonna timjami. Voitele leivät. Käännä viipaleet ja voitele toinen puoli sinapilla. Ripottele päälle hienonnettua timjamia.
  2. Lisää kolme juustoviipaletta neljän leivän sinappipuolelle. Nosta loput leivät kansiksi, voipuoli ylöspäin.
  3. Paista leivät molemmin puolin paistinpannulla kullanruskeiksi noin 2–3 minuuttia per puoli.
  4. Leikkaa leivät kahtia ja tarjoile valkosipulihummuksen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 165 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 16,7 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Luomu™ voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search