Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin juustoinen päärynägalette

Juustoinen päärynägalette saa letkeää lisämakua saksanpähkinöistä ja piristystä pikantista purjosipulista. Tällä reseptillä pikkujoulut maistuvat paremmilta kuin koskaan!

Satokausikalenterin juustoinen päärynägalette
Satokausikalenterin juustoinen päärynägalette

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 380 g valmis pyöreä piirakkataikina
  • 200 g purjoa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 60 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2½ dl Valio Luomu™ juustoraastetta
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 500 g päärynää
  • ½ dl (25 g) saksanpähkinöitä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vettä
  • 0 kg siemensekoitusta

Ohje

  1. Ota piirakkataikina ajoissa sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Halkaise purjo pituussuunnassa. Pese mahdolliset mullat pois ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Sulata 2 rkl voita pannulla ja kuullota purjoa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
  4. Kauli taikina isoksi pyöreäksi piirakkapohjaksi. Levitä purjoseos pohjan keskelle, jätä reunoihin noin viiden sentin kääntövara. Ripottele juustoraaste ja timjami purjoseoksen päälle.
  5. Halkaise päärynät ja poista kannat ja siemenet. Leikkaa päärynät siivuiksi ja asettele juustoraasteen päälle.
  6. Sulata 2 rkl voita ja sudi se päärynöille. Rouhi saksanpähkinät ja levitä ne päärynöiden päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri galeten reunat rennosti täytteen päälle.
  7. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa sekaan vesi. Voitele seoksella galeten reunat ja ripottele siemenseosta reunoille.
  8. Paista galettea noin puoli tuntia tai kunnes se on kauniin paistuneen ruskeaa ja kypsää.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 66 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria
  • siemensekoitusta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search