Siirry sisältöön
Satokausikalenterin lehtikaali-caesarsalaatti
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin lehtikaali-caesarsalaatti

Syksyn juhliin, pikkujoulupirskeisiin ja yhtä lailla myös koko perheen joulupöytään sopii timjamilla maustetuilla juustokrutongeilla höystetty lehtikaali-ceasarsalaatti.

Satokausikalenterin lehtikaali-caesarsalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Juustokrutongit

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 15 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 100 g Valio Luomu™ kermajuustoa
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Caesarkastike

  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 4  (20 g) sardellifileetä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 100 g lehtikaalia
  • 100 g mustakaalia
  • 40 g Valio Luomu™ kermajuustoa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Juustokrutongit

  1. Valmista ensin juustokrutongit. Revi leivät käsin pienemmiksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita leipäpalojen joukkoon. Levitä leivät leivinpaperille uunipellille ja ripottele päälle juustoraaste ja timjami. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Caesarkastike

  1. Caesarkastiketta varten riko muna kapeaan kulhoon, sauvasekoittimen kulho on tähän paras. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää kulhoon yhdessä muiden ainesten kanssa.
  2. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta sauvasekoitin rauhallisesti pinnalle sen koko ajan käydessä. Siirrä kastike hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Kokoaminen

  1. Leikkaa lehti- ja mustakaaleista lehtiruodit pois. Revi tai leikkaa lehdet pienemmiksi paloiksi. Sekoita noin puolet caesar-kastikkeesta käsin hieroen kaalien joukkoon.
  2. Lisää krutongit. Leikkaa kermajuustosta lastuja ja sekoita joukkoon. Mausta ripauksella mustapippuria ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 7,7 g
Rasva 26,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search