Savukalatahna suupaloina

Savukalatahna suupaloina

15 min
helppo
220 kcal / 100g
0
0

Erilainen tapa tarjoilla savukalatahnaa on annostella ne valmiiksi lusikan pesiin.

Ainekset

40 annosta
1 (100 g)
kypsä, jauhoinen peruna
250 g
perattua savukalaa esim. siikaa tai kirjolohta
1 prk (150 g)
50 g
2
keitettyä (10 min) kananmunaa
½ dl
sitruunamehua
¼ tl
valkopippuria
½ dl
tilliä tai ruohosipulia
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Raasta keitetty, jäähtynyt peruna hienolla terällä.
  2. Lisää perattu, hienonnettu savukala, crème fraîche, huoneenlämpöinen voi ja keltuaiset. Lisää sitruunamehu, pippuri ja mausteyrtti.
  3. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Voit tarjota tahnaa sellaisenaan ruisleivän tai hapankorpun päällä tai alkupalana keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

* Ota kahden lusikan avulla alkupalakokoisia lusikallisia ja nostele tarjolle ruokalusikoiden pesiin tarjottimelle. Yhteen lusikkaan mahtuu n. 15 g tahnaa, jolloin koko annoksesta tulee 40 annosta.* Tahnan voi myös pursottaa, mutta tee se heti valmistuksen jälkeen. Jääkaapissa säilytettynä se jähmettyy.* Käytä keitettyä munanvalkuaista kuutioiksi leikattuna tahnan koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
19 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)