Savukalatahna suupaloina

Savukalatahna suupaloina
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Savukalatahna suupaloina

Savukalatahna suupaloina

Erilainen tapa tarjoilla savukalatahnaa on annostella ne valmiiksi lusikan pesiin.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset40 annosta

40 annosta
1 (100 g)
kypsä, jauhoinen peruna
250 g
perattua savukalaa esim. siikaa tai kirjolohta
1 prk (150 g)
50 g
2
keitettyä (10 min) kananmunaa
½ dl
sitruunamehua
¼ tl
valkopippuria
½ dl
tilliä tai ruohosipulia
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Raasta keitetty, jäähtynyt peruna hienolla terällä.
  2. Lisää perattu, hienonnettu savukala, crème fraîche, huoneenlämpöinen voi ja keltuaiset. Lisää sitruunamehu, pippuri ja mausteyrtti.
  3. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Voit tarjota tahnaa sellaisenaan ruisleivän tai hapankorpun päällä tai alkupalana keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Ota kahden lusikan avulla alkupalakokoisia lusikallisia ja nostele tarjolle ruokalusikoiden pesiin tarjottimelle. Yhteen lusikkaan mahtuu n. 15 g tahnaa, jolloin koko annoksesta tulee 40 annosta.* Tahnan voi myös pursottaa, mutta tee se heti valmistuksen jälkeen. Jääkaapissa säilytettynä se jähmettyy.* Käytä keitettyä munanvalkuaista kuutioiksi leikattuna tahnan koristeluun.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›