Porkkana-juustotahna

Porkkana-juustotahna

20 min
helppo
170 kcal / 100g
0
0

Tämä Venäjällä suosittu tahna tai levite taipuu moneen käyttötarkoitukseen. Sitä voi nauttia sellaisenaan kylmänä leivän päällä, kekseillä sekä uuniperunoiden kanssa. Rapeat crostinit syntyvät nopeasti uunissa patonkiviipaleista ja tahnasta. Tämän ohjeen sidosaineena toimiva jogurtti on majoneesia kevyempi ja raikkaampi vaihtoehto.

Ainekset

6 dl
250 g (5 dl)
2 - 3 isoa (275 g)
porkkanaa (raasteena 4 dl)
3 dl
1 - 4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
sinappia
2 tl
sokeria
½ tl
valkoviinietikkaa
1 (maustemitallinen, 1 ml)
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria

Ohje

  1. Yhdistä juusto- ja porkkanaraasteet.
  2. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki mausteet. Käytä valkosipulia makusi ja valkosipulin vahvuuden mukaan.
  3. Yhdistä jogurtti juusto-porkkanaseokseen. Sekoita hyvin.
  4. Tarjoa uuniperunoiden täytteenä, hapankorppujen, tai täysjyväkeksien tai leivän päällä.
  5. CROSTINIT

  6. Levitä seosta voidelluille patonkiviipaleille. Laita uunin keskitasolle 250 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa heti teen, maitokahvin tai oluen kera. Sopii brunssille tai illanistujaisruoaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
295 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)