Porkkana-juustotahna

Porkkana-juustotahna

Tämä Venäjällä suosittu tahna tai levite taipuu moneen käyttötarkoitukseen. Sitä voi nauttia sellaisenaan kylmänä leivän päällä, kekseillä sekä uuniperunoiden kanssa. Rapeat crostinit syntyvät nopeasti uunissa patonkiviipaleista ja tahnasta. Tämän ohjeen sidosaineena toimiva jogurtti on majoneesia kevyempi ja raikkaampi vaihtoehto.

Ainekset6 dl

6 dl
250 g (5 dl)
2 - 3 isoa (275 g)
porkkanaa (raasteena 4 dl)
3 dl
1 - 4
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
sinappia
2 tl
sokeria
½ tl
valkoviinietikkaa
1 (maustemitallinen, 1 ml)
suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria

Ohje

  1. Yhdistä juusto- ja porkkanaraasteet.
  2. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki mausteet. Käytä valkosipulia makusi ja valkosipulin vahvuuden mukaan.
  3. Yhdistä jogurtti juusto-porkkanaseokseen. Sekoita hyvin.
  4. Tarjoa uuniperunoiden täytteenä, hapankorppujen, tai täysjyväkeksien tai leivän päällä.
  5. CROSTINIT

  6. Levitä seosta voidelluille patonkiviipaleille. Laita uunin keskitasolle 250 asteeseen n. 5 minuutiksi tai kunnes pinta saa hiukan väriä. Tarjoa heti teen, maitokahvin tai oluen kera. Sopii brunssille tai illanistujaisruoaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
295 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›