Tatti Julienne

Tatti Julienne

50 min
keskitaso
162 kcal / 100g
7
8

Venäläinen sieniruukku "Julienne" tehdään perinteisesti kuvissa näkyviin varrellisiiin metallisiin annosvuokiin, mutta ne voi korvata mainiosti pienillä annosvuoilla. Tämä täyteläinen ruoka on vienyt monen sienenystävän sydämen, sillä nämä raaka-aineet tekevät kunniaa metsänherkuille.

Ainekset

6 annosta
400 g
tuoreita tatteja (n. 1/2 l kuutioituna)
1 rkl
1 (100 g)
sipuli
1 prk (2 dl)
1 prk (120 g)
100 g (2 dl)
¼ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua maustepippuria

Kuorrutus

50 g (1 dl)
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Kiehauta n. 1 1/2 litraa vettä esim. vedenkeittimessä. Laita n. 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi leikatut sienet siivilään ja valuta niiden päälle kuuma vesi.
  2. Paista tatteja pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.
  3. Sulata joukkoon voi. Lisää hienonnettu sipuli. Kuullota kevyesti.
  4. Lisää ruokakerma ja smetana. Kuumenna samalla sekoittaen. Sulata joukkoon raastettu juusto.
  5. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min välillä sekoittaen. Mausta.
  6. Siirrä muhennos kuuteen annosvuokaan tai Julienne-pannuun (varrellinen, metallinen annospannu). Muhennosta tulee n. 1 dl / pannu.
  7. Ripota päälle juustoraaste. Kuorruta uunin yläosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on kevyesti ruskistunut.
  8. Laita annosten päälle pieni persiljan oksa.
  9. Tarjoa kaksi annosta pääruokana tai yksi annos alkuruokana esim. maalaisleivän kanssa.

Vinkki

Voit korvata tatit myös tuoreilla herkkusienillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
14 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
151 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)