Tatti Julienne

Tatti Julienne
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Tatti Julienne

Tatti Julienne

Venäläinen sieniruukku "Julienne" tehdään perinteisesti kuvissa näkyviin varrellisiiin metallisiin annosvuokiin, mutta ne voi korvata mainiosti pienillä annosvuoilla. Tämä täyteläinen ruoka on vienyt monen sienenystävän sydämen, sillä nämä raaka-aineet tekevät kunniaa metsänherkuille.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
10 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
tuoreita tatteja (n. 1/2 l kuutioituna)
1 rkl
1 (100 g)
sipuli
1 prk (2 dl)
1 prk (120 g)
100 g (2 dl)
tl
suolaa
¼ tl
jauhettua maustepippuria

Kuorrutus

50 g (1 dl)
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Kiehauta n. 1 1/2 litraa vettä esim. vedenkeittimessä. Laita n. 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi leikatut sienet siivilään ja valuta niiden päälle kuuma vesi.
  2. Paista tatteja pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.
  3. Sulata joukkoon voi. Lisää hienonnettu sipuli. Kuullota kevyesti.
  4. Lisää ruokakerma ja smetana. Kuumenna samalla sekoittaen. Sulata joukkoon raastettu juusto.
  5. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min välillä sekoittaen. Mausta.
  6. Siirrä muhennos kuuteen annosvuokaan tai Julienne-pannuun (varrellinen, metallinen annospannu). Muhennosta tulee n. 1 dl / pannu.
  7. Ripota päälle juustoraaste. Kuorruta uunin yläosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on kevyesti ruskistunut.
  8. Laita annosten päälle pieni persiljan oksa.
  9. Tarjoa kaksi annosta pääruokana tai yksi annos alkuruokana esim. maalaisleivän kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit korvata tatit myös tuoreilla herkkusienillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.