Sienipiiras

Sienipiiras

Herkullinen piiras metsäsienistä sopii vaikka pääruoaksi salaatin kanssa nautittavaksi.

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kylmää vettä
1 tl
rakuunaa

Täyte

3 dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim. suppilovahveroita, kantarelleja tai tatteja
1 (250 g)
purjo
2 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
1 prk (120 g)
2
kananmunaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot. Lisää lopuksi vesi. Lisää halutessasi taikinaan rakuunaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille
  3. Laita hienonnetut sienet pannulle. Kuumenna hitaasti ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
  4. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää pannulle voi ja purjo. Kuullota. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita sieniseokseen smetana, munat ja juustoraaste. Maista täytettä, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
  6. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää täytteessä myös viljeltyjä sieniä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g
Kalsium
160 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›