Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienipiiras

Herkullinen piiras metsäsienistä sopii vaikka pääruoaksi salaatin kanssa nautittavaksi.

Sienipiiras
Sienipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 tl rakuunaa

Täyte

  • 3 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, kantarelleja
  • 1 (250 g) purjo
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot. Lisää lopuksi vesi. Lisää halutessasi taikinaan rakuunaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille
  3. Laita hienonnetut sienet pannulle. Kuumenna hitaasti ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
  4. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää pannulle voi ja purjo. Kuullota. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita sieniseokseen smetana, munat ja juustoraaste. Maista täytettä, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
  6. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min

Vinkki

Voit käyttää täytteessä myös viljeltyjä sieniä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 20,6 g
Tyydyttynyt rasva 11,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search