Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Smash Gyros

Smash Gyros on täydellinen yhdistelmä smash burgerin ideaa ja gyroksen makumaailmaa. Tortillaletun päälle painellaan maustettua jauhelihaa, joka paistetaan rapeaksi pannulla. Lopputulos maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin!

Smash Gyros

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudan jauhelihaa, 10%
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Tsatsiki

  • 2 dl
    Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Paistamiseen

Lisäksi

  • 4 vehnätortillaa
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • ½ ruukku jääsalaattia
  • ½ prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • ½ ruukku tuoretta lehtipersiljaa

Ohje

  1. Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Jaa massa neljään osaan. Painele jauheliha neljän tortillaletun pinnalle lusikalla.
  2. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä enimmät nesteet pois. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset kulhossa ja siirrä jääkappiin maustumaan noin 10 minutiksi.
  3. Viipaloi pestyt tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhtele ja suikaloi salaatti.
  4. Kuumenna rasva pannulla. Laita tortillalettu pannulle lihapuoli alaspäin. Paina tortillaa lastalla jotta jauheliha paistuu hyvin. Paista muutama min. Käännä lettu lastan avulla. Laske lämpöä ja paista hetki kunnes tortilla saa väriä. Siirrä tortilla lautaselle ja paista loput tortillat.
  5. Täytä valmiit tortillat tsatsikilla, salaatilla, tomaattiviipaleilla ja punasipulilla. Murustele päälle valutettua salaattijuustoa. Viimeistele tuoreella lehtipersijlalla. Taita kahtia ja nauti heti.

VINKKI!

  1. Voit käyttää naudan jauhelihan sijaan myös kanan jauhelihaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 141 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 8,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.