Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Smetanamarinoitua broileria

Smetanaa voi käyttää myös marinadissa. Lisää smetanaan sekaan valkosipulia, oreganoa sekä rosépippuria. Tämä marinadi sopii erityisesti kanalle.

Smetanamarinoitua broileria
Smetanamarinoitua broileria

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 isoa broilerin rintaleikettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 kanelitankoa

Marinadi


Ohje

Broilerin keittäminen

  1. Laita vesi ja mausteet kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää rintaleikkeet.
  2. Keitä noin 20 min ja anna jäähtyä keitinliemessään hetki.

Marinadi

  1. Sekoita marinadi. Kaada marinadi pussiin ja lisää lihat hieman lämpiminä. Tee pussin suuhun solmu tai sulje se kumilenkillä.
  2. Pyörittele pussia silloin tällöin ja säilytä sitä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Grillaus

  1. Lämmitä grilli tasaiseksi. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois.
  2. Aseta lihat grilliin ja grillaa pinta rapeaksi, kunnes liha on sisältäkin lämmintä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal
Proteiini 17,5 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search