Suklaa-pähkinäkakku

Suklaa-pähkinäkakku

1 h 35 min
keskitaso
432 kcal / 100g
1
2

Suklainen ja rouskuvan pähkinäinen kakku on kruunattu helpolla, mutta niin herkullisella kuorrutuksella. Se säilyy jääkaapissa vähintään viikon - ellei se ennen sitä ehdi kadota parempiin suihin.

Ainekset

25 palaa
150 g
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 pussi (70 g)
hasselpähkinää rouhittuna
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 prk (150 g)

Suklaa-pähkinäkuorrutus

150 g
suklaa-pähkinälevitettä , esim. Nutellaa
2 - 3 rkl

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne sekä crème fraîche.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran rengaskakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  4. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, lisää suklaa-pähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle.

Vinkki

* Kakku vain paranee säilytyksessä, joten voit tehdä sen noin viikkoa aikaisemmin. Pakasta tai säilytä pakastepussissa huoneenlämmössä tai viileässä. Kuorruttamisen jälkeen säilytä jääkaapissa.* Leivo kakku lahjaksi hyvälle naapurille tai ystävälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
432 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
28 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
125 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön10.12.2016 kello 12:56
Aivan ihana kakku, kun on saanut vetäytyä muutaman päivän. aika tiivis, tein 1,-kertaisen annoksen isoon rengasvuokaan. En kuorruttanut millään... Käytin pähkinäsekoitusta, jonka rouhin karkeaksi. Ihanaa...
Nimetön19.12.2015 kello 14:08
Jäi vähän matalaksi. Oisko pitänyt soodalla nostattaa?