Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaa-pähkinäkakku

Suklainen ja rouskuvan pähkinäinen kakku on kruunattu helpolla, mutta niin herkullisella kuorrutuksella. Se säilyy jääkaapissa vähintään viikon - ellei se ennen sitä ehdi kadota parempiin suihin.

Suklaa-pähkinäkakku
Suklaa-pähkinäkakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (70 g) hasselpähkinää rouhittuna
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Suklaa-pähkinäkuorrutus

  • 150 g suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutellaa
  • 2-3 rkl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne sekä crème fraîche.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran rengaskakkuvuokaan.
  3. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  4. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, lisää suklaa-pähkinälevite ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle.

Vinkki

Kakku vain paranee säilytyksessä, joten voit tehdä sen noin viikkoa aikaisemmin. Pakasta tai säilytä pakastepussissa huoneenlämmössä tai viileässä. Kuorruttamisen jälkeen säilytä jääkaapissa.

Leivo kakku lahjaksi hyvälle naapurille tai ystävälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 423 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 39,8 g
Rasva 26,2 g
Tyydyttynyt rasva 11,7 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search