Tuhti kirsikkakakku valmistetaan käyttämällä hapankirsikoita, joita saa kaupoista ympäri vuoden. Tuoreet kirsikat tuovat kokonaisuuteen raikkautta ja hieman hapokkuuttakin. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä kakun pinnalla muita marjoja.
Pohja | |
---|---|
1 dl | hapankirsikoita (säilyke) |
200 g | |
200 g | taloussuklaata |
4 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
2 ½ dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan | |
1 rkl | |
n. 1 rkl | korppujauhoja |
Täyte ja kostutus | |
1 dl | kirsikkahilloa tai marjahilloa |
3 dl | hapankirsikoita (säilyke) |
2 dl | |
( ½ dl | rommia tai säilykekirsikoiden lientä ) |
Kuorrutus | |
1 prk (3,3 dl) | |
150 g | valkosuklaata |
½ l | tuoreita kirsikoita |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.