Suklainen kirsikkakakku

Suklainen kirsikkakakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suklainen kirsikkakakku

Suklainen kirsikkakakku

Tuhti kirsikkakakku valmistetaan käyttämällä hapankirsikoita, joita saa kaupoista ympäri vuoden. Tuoreet kirsikat tuovat kokonaisuuteen raikkautta ja hieman hapokkuuttakin. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä kakun pinnalla muita marjoja.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
50 min
tekeytyminen
24 h
Yhteensä
25 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset16 annosta

16 annosta

Pohja

1 dl
hapankirsikoita (säilyke)
200 g
200 g
taloussuklaata
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
n. 1 rkl
korppujauhoja

Täyte ja kostutus

1 dl
kirsikkahilloa tai marjahilloa
3 dl
hapankirsikoita (säilyke)
2 dl
½ dl
rommia tai säilykekirsikoiden lientä

Kuorrutus

1 prk (3,3 dl)
150 g
valkosuklaata
½ l
tuoreita kirsikoita

Ohje

  1. Laita kaikki hapankirsikat valumaan lävikköön. Säästä halutessasi lientä kostutukseen.
  2. Mittaa 1 dl hapankirsikoita, leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Sulata voi ja suklaa kattilassa alhaisella lämmöllä. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hapankirsikkapalat ja voi-suklaasula. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos nuolijalla varovasti nostellen.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  6. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 50 min tai kunnes kypsä. Jos pinta alkaa tummua, peitä vuoka leivinpaperilla.
  7. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Halkaise kakku täysin jäähtyneenä kahteen osaan.
  8. Vaahdota kerma. Puolita loput hapankirsikat (3 dl). Yhdistä ne ja kirsikkahillo kermavaahtoon.
  9. Kostuta pohja halutessasi. Levitä päälle täyte. Nosta kansi päälle, kostuta tarvittaessa.
  10. Peitä kakku kuvulla, laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.
  11. Valmista kuorrutus vaahdottamista vaille valmiiksi.
  12. Kuorrutus

  13. Kuumenna kuohukerma ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos hyvin jääkaapissa (useita tunteja tai seuraavaan päivään). Seos muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
  14. Vaahdota sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  15. Koristele tuoreilla kirsikoilla.
Vinkki

Vinkki

* Kakun päälle tulevat tuoreet kirsikat voi korvata esim. pensasmustikoilla tai kotimaisilla vadelmilla.* Voit korvata halutessasi täytteen hapankirsikat osin / täysin tuoreilla kirsikoilla.* Koristele kirsikat sulatetulla valkosuklaalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›