Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tapas tortilla espagnola eli juusto-perunamunakas

Tapakset ovat alunperin Espanjasta kotoisin olevia pieniä, maukkaita suupaloja. Tapas-kulttuuri on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa. Perunamunakas on perinteinen tapaksena käytetty ruoka.

Tapas tortilla espagnola eli juusto-perunamunakas
Tapas tortilla espagnola eli juusto-perunamunakas

Ainesosat

tapas-annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4-5  (600 g) perunaa (yleisperunaa)
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 2-3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 5 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste

Ohje

  1. Leikkaa raa'at, kuoritut perunat ja sipuli aivan ohuiksi viipaleiksi.
  2. Paista niitä laakeassa, pinnoitetussa pannussa miedolla lämmöllä Oivariini rasvassa n. 20 min tai kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa munat kevyesti kulhossa.
  4. Lisää munaseos ja juusto peruna-sipuliseoksen joukkoon.
  5. Kypsennä massaa aluksi puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle vetäen, jotta munamassa kypsyy tasaisesti.
  6. Kumoa kokonaan hyytynyt tortilla pannua suuremmalle lautaselle ja valuta se takaisin paistinpannuun ruskistunut puoli ylöspäin.
  7. Jatka paistamista, kunnes tortilla on molemmin puolin kypsä.
  8. Anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin n. tunniksi.
  9. Leikkaa tortilla 16 osaan. Tarjoa tapaksina.

Vinkki

Tortilla espagnolan voi tarjota myös salaatin ja leivän kanssa lämpimänä pääruokana (3 annosta) tai iltapalana (6 annosta).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 142 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search