Tapas tortilla espagnola eli juusto-perunamunakas

Tapas tortilla espagnola eli juusto-perunamunakas

1 h 30 min
keskitaso
147 kcal / 100g
5
4

Tapakset ovat alunperin Espanjasta kotoisin olevia pieniä, maukkaita suupaloja. Tapas-kulttuuri on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa. Perunamunakas on perinteinen tapaksena käytetty ruoka.

Ainekset

16 tapas-annosta
4 - 5 (600 g)
perunaa (yleisperunaa)
1 iso (150 g)
sipuli
2 - 3 rkl
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
5
kananmunaa
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Leikkaa raa'at, kuoritut perunat ja sipuli aivan ohuiksi viipaleiksi.
  2. Paista niitä laakeassa, pinnoitetussa pannussa miedolla lämmöllä Oivariini rasvassa n. 20 min tai kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa munat kevyesti kulhossa.
  4. Lisää munaseos ja juusto peruna-sipuliseoksen joukkoon.
  5. Kypsennä massaa aluksi puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle vetäen, jotta munamassa kypsyy tasaisesti.
  6. Kumoa kokonaan hyytynyt tortilla pannua suuremmalle lautaselle ja valuta se takaisin paistinpannuun ruskistunut puoli ylöspäin.
  7. Jatka paistamista, kunnes tortilla on molemmin puolin kypsä.
  8. Anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin n. tunniksi.
  9. Leikkaa tortilla 16 osaan. Tarjoa tapaksina.

Vinkki

* Tortilla espagnolan voi tarjota myös salaatin ja leivän kanssa lämpimänä pääruokana (3 annosta) tai iltapalana (6 annosta).
Lisukkeeksi
Espanjalaiset lihapyörykät tomaattikastikkeessa
55 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
147 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
10 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
124 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)