Tattarileipä

Tattarileipä

Tattari antaa tälle helpolle ja nopealle vuokaleivälle hyvän makuvivahteen ja vaihtelua perusleivontaan.

25 min
keskitaso
262 kcal / 100g
1
4

Ainekset1 kpl

1 kpl
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
hunajaa
2 tl
jauhettua anista
4 dl
tattarihiutaleita
½ dl
2 - 3 dl
hiivaleipävehnäjauhoja

Vuokaan

tattarijauhoja

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola, hunaja, anis, tattarihiutaleet ja rasva.
  2. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot. Taikina saa olla melko pehmeää mutta kuitenkin leivottavaa.
  3. Voitele pitkulainen leipävuoka rasvalla ja ripottele tattarijauhoja pohjalle sekä reunoille. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile siitä vuoan kokoinen leipä. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. kaksinkertaiseksi.
  4. Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoile voin ja juuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g
Kalsium
52 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)