Tomaattikala uunissa

Tomaattikala uunissa

1 h
helppo
132 kcal / 100g
0
1

Kirjolohifileestä valmistuu helppoa, mutta maukasta arkiruokaa. Kala maistuu lapsillekin, kun siitä poistetaan ruodot ennen valmistusta.

Ainekset

4 annosta
1 (n. 625 g)
kirjolohifilee
½ tl
suolaa
2 rkl
kaprista
2 (200 g)
tomaattia
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
hunajaa
2 dl

Ohje

  1. Huuhtele kala kylmällä vedellä. Poista ruodot ja nahka. Nosta filee uunivuokaan.
  2. Hiero pinnalle suolaa ja hienonnetut kaprikset. Peitä fileen pinta pieniksi kuutioiksi leikatulla tomaatilla. Ripota päälle pippuria ja valuta hunaja. (Jos hunaja on kiinteää, pehmitä se nopeasti mikrossa.) Lisää ruokakerma vuokaan.
  3. Kypsennä 175 asteessa 35 min.
  4. Tarjoa peruna-porkkanasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)