Tomaattinen jauhelihakastike

Tomaattinen jauhelihakastike

15 min
keskitaso
97 kcal / 100g
17
8

Lisäpotkua perinteiseen tomaattiseen jauhelihakastikkeeseen tuo maustettu ruokakerma.

Ainekset

4 annosta
400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
70 g
tomaattipyreetä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
1 dl
basilikaa

Päälle

parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit Oivariini rasvassa pannulla
  2. Lisää muut ainekset paitsi basilika ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti.
  3. Tarkista maku, mausta halutessasi lisää ja viimeistele basilikanlehdillä
  4. Tarjoa pastan, riisin tai perunasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
97 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

ValioAnna Koekeittiöltä22.8.2018 kello 14:53
Hei, mukava kuulla että resepti on ollut mieleinen. Erityisruokavaliomerkinnät ohjeissa lisääntyvät kuluttajien tarpeiden mukaan ja joskus vanhempien ohjeiden luokitustyö ei pysy aivan perässä. Tarkastin nyt erityisruokavaliomerkinnät tässä ohjeessa.
Nimetön19.7.2018 kello 22:08
Hyvä resepti. Miksi ei ole merkitty gluteenittomaksi ?
Nimetön16.9.2017 kello 18:39
Erittäin hyvää oman pienen viilauksen jälkeen. Tein ohjeen tuplana ja lisäsin reippaalla kädellä mustapippuria ja kuivattua yrttiseosta sekä kohtuudella valkopippuria ja laitoin reippaasti (melkein koko puskan) tuoreita basilikan lehtiä. Tomaattimurskatkin oli yrttisiä. Todella maistuva ja freesi tuli. Spagetin kera.