Punajuuri-jauhelihakastike

Punajuuri-jauhelihakastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Punajuuri-jauhelihakastike

Punajuuri-jauhelihakastike

Vanha kunnon jauhelihakastike on nopea ja hyvä arkiruoka. Tällä kertaa se saa kauniin, syvän punaisen värin ja paljon lisämakua punajuuriraasteesta. Punajuuren voi korvata muilla juureksilla, myös sienet sopivat jauhelihan joukkoon mainiosti (ks. vinkki).

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaa

tai 1 rklValio Eila® voita
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
150 g
sipulia
250 g
punajuurta
2 - 3 dl
vettä
1 prk (2 1/2 dl)
2 ½ rkl
tomaattipyreetä
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Mittaa pannulle Oivariini tai voi, kuumenna. Paista siinä jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää raastettu punajuuri.
  2. Lisää vesi ja juustokerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 - 7 min tai kunnes kypsää. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Ripota päälle hienonnettua persiljaa.
  4. Tarjoa keitettyjen kuoriperunoiden ja porkkanoiden tai pastan kanssa.
  5. SIENI-JAUHELIHAKASTIKE

  6. Korvaa punajuuriraaste sienillä, esim. kantarelleilla, tateilla, suppilovahveroilla tai viljellyillä sienillä (1/2 - 1 l). Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja paloittele ne. Paista sieniä tilavalla pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Siirrä esim. lautaselle. Paista pannulla jauheliha ja sipuli. Lisää sienet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vesilisäyksen jälkeen n. 5 min. Lisää lopuksi juustokerma ja mausteet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.