Punajuuri-jauhelihakastike

Punajuuri-jauhelihakastike

30 min
keskitaso
85 kcal / 100g
7
6

Vanha kunnon jauhelihakastike on nopea ja hyvä arkiruoka. Tällä kertaa se saa kauniin, syvän punaisen värin ja paljon lisämakua punajuuriraasteesta. Punajuuren voi korvata muilla juureksilla, myös sienet sopivat jauhelihan joukkoon mainiosti (ks. vinkki).

Ainekset

4 annosta
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (150 g)
iso sipuli
2 (250 g)
punajuurta (raasteena 3 dl)
2 - 3 dl
vettä
1 prk (2 1/2 dl)
2 ½ rkl
tomaattipyreetä
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Mittaa pannulle Oivariini tai voi, kuumenna. Paista siinä jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää raastettu punajuuri.
  2. Lisää vesi ja juustokerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 - 7 min tai kunnes kypsää. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Ripota päälle hienonnettua persiljaa.
  4. Tarjoa keitettyjen kuoriperunoiden ja porkkanoiden tai pastan kanssa.
  5. SIENI-JAUHELIHAKASTIKE

  6. Korvaa punajuuriraaste sienillä, esim. kantarelleilla, tateilla, suppilovahveroilla tai viljellyillä sienillä (1/2 - 1 l). Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja paloittele ne. Paista sieniä tilavalla pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Siirrä esim. lautaselle. Paista pannulla jauheliha ja sipuli. Lisää sienet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vesilisäyksen jälkeen n. 5 min. Lisää lopuksi juustokerma ja mausteet.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)