Punainen jauhelihakastike

Punainen jauhelihakastike

Tuttu arkiruoka jauhelihakastike muuntautuu uudeksi herkuksi lisäämällä joukkoon punajuurta sekä smetanaa.

Ainekset5 annosta

5 annosta
25 g
400 g
naudan jauhelihaa
1 (100 g)
sipuli
100 g
tomaattipyreetä
2 - 3 (n. 200 g)
raakaa punajuurta suikaloituna
4 dl
lihalientä
1 prk (120 g)
2 ½ rkl
vehnäjauhoja
¼ tl
mustapippuria myllystä
1 rkl
kuivattua basilikaa
½ rkl
kuivattua meiramia
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori ja suikaloi punajuuret. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti voissa. Lisää tomaattipyree ja punajuurisuikaleet.
  2. Sekoita lihaliemi, smetana ja jauhot keskenään ja kaada jauhelihaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
  3. Mausta kastike ja anna kiehua kypsäksi. Lisää viimeiseksi suola.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Lihaliemen valmistat helposti kuumasta vedestä ja 2/3 lihaliemikuutiosta. Voit käyttää liemikuution sijaan myös lihafondia, annostus tällöin 1 rkl fondia / 4 dl vettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)