Tomaattinen Mifu jauhis-papukeitto

Tomaattinen Mifu jauhis-papukeitto

Lempeä chilin potku maistuu texmex-henkisessä papukeitossa, joka täydentyy maustetulla Mifu jauhiksella. Ruokaisan keiton voi myös soseuttaa, jos pitää enemmän sosekeittomaisesta rakenteesta.

30 min
helppo
122 kcal / 100g
2
1

Ainekset6 annosta

6 annosta
150 g
sipulia
1
punainen paprika
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa , esim. Mutti
1
kasvisliemikuutio
2 ½ dl
vettä
1 prk (250 g)
1 pkt (285/170 g)
mustapapuja, kypsiä , esim. GoGreen
1 pkt (250 g)
1 tl
juustokuminaa

Pinnalle

1 ruukku
tuoretta korianteria
nachoksia

Paistamiseen

1 - 2 rkl

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja paloittele paprika. Lisää kasvikset kattilaan ja paista niitä Oivariini rasvassa, kunnes sipuli on kuullottunut.
  2. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Keitä 10 - 15 min, kunnes paprikat ovat pehmenneet.
  3. Lisää Koskenlaskija. Sekoittele tasaiseksi.
  4. Huuhtele mustapavut kylmän veden alla siivilässä. Ruskista jauhis rasvassa paistinpannussa. Lisää juustokumina ja valutetut pavut. Paista hetki.
  5. Lisää suurin osa jauhis-papuseoksesta keittoon ja lisää loput annosten pinnalle.
  6. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa nachosten kera.
  7. Soseutettu Mifu jauhis-papukeitto

  8. Valmista muuten samaan tapaan, mutta lisää pavut keittoon ennen Koskenlaskijan lisäämistä ja soseuta. Lisää keittoon ja sen pinnalle juustokuminalla maustettu ruskistettu jauhis.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,8 g
Kalsium
198 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)