Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

30 min
helppo
148 kcal / 100g
0
0

Pyöräytä helpot vaahdot kasvisten lisukkeeksi tutusta suosikista, Valio Oivariinista. Mausta joko limetillä ja tillillä tai valkosipulilla.

Ainekset

4 annosta
n. 1 kg
uusia kasviksia esim. porkkanoita, kukkakaalia, apposherneitä tai papuja

Limetti-tillivaahto

yhden
limetin kuori ja mehu
100 g
2 rkl
hienonnettua tilliä

Kevyempi valkosipulivaahto aiolin tapaan

100 g
1 prk (150 g)
2 - 3
valkosipulin kynttä
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Paloittele ja keitä kasvikset
  2. Limetti-tillivaahto

  3. Pese limetti hyvin ja raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu. Vaahdota Oivariini tai Viola kevyt-tuorejuusto. Vatkaa vaahtoon limetin kuoriraaste, limettimehu ja tilli. Tarjoa juuri keitettyjen uusien kasvisten, kuten porkkanoiden, kukka- tai parsakaalin, punajuurten, apposherneiden tai papujen kanssa. Vaahto sopii tarjottavaksi myös paistetun, grillatun tai hiillostetun kalan tai parsan kanssa.
  4. Kevyempi valkosipulivaahto aiolin tapaan

  5. Vaahdota Oivariini sähkövatkaimella ja sekoita vaahdon joukkoon crème fraîche sekä puristetut valkosipulin kynnet. Tarjoa esim. uusien, keitettyjen kasvisten, paistetun kalan tai kasvissose- ja kalakeittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)