Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

Pyöräytä helpot vaahdot kasvisten lisukkeeksi tutusta suosikista, Valio Oivariinista. Mausta joko limetillä ja tillillä tai valkosipulilla.

Uudet kasvikset kesäkokin tapaan
Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg uusia kasviksia esim. porkkanoita ja kukkakaalia

Limetti-tillivaahto

Kevyempi valkosipulivaahto aiolin tapaan

  • 1 dl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Paloittele ja keitä kasvikset

Limetti-tillivaahto

  1. Pese limetti hyvin ja raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu. Vaahdota Oivariini tai Viola kevyt-tuorejuusto. Vatkaa vaahtoon limetin kuoriraaste, limettimehu ja tilli. Tarjoa juuri keitettyjen uusien kasvisten, kuten porkkanoiden, kukka- tai parsakaalin, punajuurten, apposherneiden tai papujen kanssa. Vaahto sopii tarjottavaksi myös paistetun, grillatun tai hiillostetun kalan tai parsan kanssa.

Kevyempi valkosipulivaahto aiolin tapaan

  1. Vaahdota Oivariini sähkövatkaimella ja sekoita vaahdon joukkoon crème fraîche sekä puristetut valkosipulin kynnet. Tarjoa esim. uusien, keitettyjen kasvisten, paistetun kalan tai kasvissose- ja kalakeittojen kanssa.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 148 kcal
Proteiini 2 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search