Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

Uudet kasvikset kesäkokin tapaan
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

Uudet kasvikset kesäkokin tapaan

Pyöräytä helpot vaahdot kasvisten lisukkeeksi tutusta suosikista, Valio Oivariinista. Mausta joko limetillä ja tillillä tai valkosipulilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
uusia kasviksia esim. porkkanoita, kukkakaalia, apposherneitä tai papuja

Limetti-tillivaahto

yhden
limetin kuori ja mehu
100 g
Valio Oivariini® rasvaa

tai 1 rasiaValio Viola® kevyt maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
hienonnettua tilliä

Kevyempi valkosipulivaahto aiolin tapaan

100 g
1 prk (150 g)
2 - 3
valkosipulin kynttä
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Paloittele ja keitä kasvikset
  2. Limetti-tillivaahto

  3. Pese limetti hyvin ja raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu. Vaahdota Oivariini tai Viola kevyt-tuorejuusto. Vatkaa vaahtoon limetin kuoriraaste, limettimehu ja tilli. Tarjoa juuri keitettyjen uusien kasvisten, kuten porkkanoiden, kukka- tai parsakaalin, punajuurten, apposherneiden tai papujen kanssa. Vaahto sopii tarjottavaksi myös paistetun, grillatun tai hiillostetun kalan tai parsan kanssa.
  4. Kevyempi valkosipulivaahto aiolin tapaan

  5. Vaahdota Oivariini sähkövatkaimella ja sekoita vaahdon joukkoon crème fraîche sekä puristetut valkosipulin kynnet. Tarjoa esim. uusien, keitettyjen kasvisten, paistetun kalan tai kasvissose- ja kalakeittojen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.