
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
8 h 45 min
Yhteensä
9 h 5 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1¼ kg porsaan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
Marinadi
-
2 dl
Valio Keittiön turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia, oreganoa)
- mustapippurirouhetta
Kermakastike
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2-4 (120 g) salottisipulia
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuustoLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
- 2 tl makeaa sinappia
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- 1 dl paistolientä fileen paistopussista
- 2 tl tuoretta timjamia
Lisäksi
- paistopussi
- 1¼ kg porsaan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
Marinadi
- 2 dl Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia, oreganoa)
- mustapippurirouhetta
Kermakastike
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 2-4 (120 g) salottisipulia
- 1 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
- 2 tl makeaa sinappia
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- 1 dl paistolientä fileen paistopussista
- 2 tl tuoretta timjamia
Lisäksi
- paistopussi
Jaa resepti
Ohje
Marinointi
- Yhdistä marinadiainekset; lisää valkosipulin kynnet ja yrtit hienonnettuina. Kaada marinadi tukevaan muovipussiin lihan päälle.
- Sulje pussi solmulla tai kumilenkillä. Anna lihan maustua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään yön yli. Kääntele pussia silloin tällöin.
Kypsennys
- Pyyhi lihan pinnalta ylimääräinen marinadi pois.
- Mausta suolalla.
- Aseta filee paistopussiin. Sulje pussi, leikkaa yläkulmaan pieni reikä.
- Kypsennä uunipellillä 175 asteessa uunin keskiosassa n. 45 min tai kunnes filee on kypsä. Anna lihan vetäytyä hetkisen peitettynä ennen viipalointia.
Kermakastike
- Valmista kastike sillä aikaa, kun liha on uunissa.
- Hienonna sipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa kattilassa.
- Lisää omenatäysmehu. Anna kiehua hetki.
- Lisää joukkoon kerma, sinappi ja etikka. Kuumenna.
- Suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi paistopussista talteen otettu paistoliemi (1 dl) sekä hienonnettu timjami.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
118 kcal
Proteiini
13,7 g
Hiilihydraatti
2,6 g
Rasva
5,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippurirouhetta
- paistopussi
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.