Vanhanajan maitokastike & muunnokset

Vanhanajan maitokastike & muunnokset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vanhanajan maitokastike & muunnokset

Vanhanajan maitokastike & muunnokset

Vanhanajan maitokastike on moneksi muuntuva peruskastike. Tässä kolme ehdotusta, miten saat maitokastikkeen muutettua eri tilanteisiin sopivaksi.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 rkl
½ dl
vehnäjauhoja
5 dl
ripaus
valkopippuria
n. 1/2 tl
suolaa

JUUSTOKASTIKKEESEEN

2 - 3 dl
Valio pizzajuusto raastetta

tai dlValio Emmental raastetta

MUNAKASTIKKEESEEN

3
keitettyä (10 min) kananmunaa
ripaus
suolaa
2 - 3 rkl
tilliä tai ruohosipulia

SIENIKASTIKKEESEEN

200 g (n. 7 dl)
tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
1 rkl
1 (100 g)
sipuli
( 1 rkl
tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa )

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
    http://www.youtube.com/watch?v=9Z29uqCW1HI
  2. Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista.
  3. Anna kiehua 2 - 3 minuuttia koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
  4. Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.
  5. JUUSTOKASTIKE

  6. Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  7. Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. kukkakaalin kuorruttamisessa, lasagnessa, pastan kastikkeena jne.
  8. MUNAKASTIKE

  9. Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
  10. Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.
  11. SIENIKASTIKE

  12. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
  13. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
  14. Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
  15. Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
121 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.