Vaniljajäätelö

Vaniljajäätelö

1 h 5 min
keskitaso
242 kcal / 100g
3
6

Aito vanilja tekee tästä kermaisesta ja täyteläisestä jäätelöstä elämyksen. Jäätelö on nautinto sellaisenaan tai raikkaan marjalisukkeen kanssa.

Ainekset

6 annosta
4 dl
½
vaniljatanko
4
keltuaista
1 ½ dl
sokeria
5 dl

Ohje

  1. Katso ensin nopea video, miten jäätelön valmistaminen sujuu:
  2. Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan.
  3. Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet maidon joukkoon. Lisää myös tangot kattilaan.
  4. Keitä maitoa hiljalleen 5 min samalla sekoittaen. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Poista vaniljatangot.
  5. Yhdistä sokeri ja keltuaiset.
  6. Nosta kattila takasin liedelle. Lisää keltuaisseos maitoon vähitellen, samalla sekoittaen.
  7. Jatka seoksen kuumentamista samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee ja muuttuu kiisselimäiseksi. Nosta seos heti sakeutumisen jälkeen pois, älä anna kiehahtaa.
  8. Jäähdytä vaniljakiisseli kylmässä vesihauteessa. Sekoita välillä - näin kiisseli ei kuorretu.
  9. Vaahdota kerma. Yhdistä joukkoon vaniljakiisseli varovasti esim. nuolijalla nostellen.
  10. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeistuksen mukaan.
  11. Halutessasi voit laittaa jäätelömassan vielä pakastimeen. Näin saat jäätelöstä kiinteämpää ja voit pyörittää siitä jäätelökauhalla vaikka annospalloja.

Vinkki

* Tarkista jäätelökoneen vetoisuus ennen valmistamista. Jäätelömassaa tulee reilu litra. * Jos jäätelökone on pieni, etkä saa kaikkea jäätelömassaa siinä kerralla tehtyä, voit valmistaa lopusta jäätelömassasta jäädykeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
242 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
19 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
85 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)