Vaniljavannikkeet

Vaniljavannikkeet

1 h 25 min
keskitaso
495 kcal / 100g
29
8

Vaniljavannikkeet ovat pikkuleivät isoäidin tyyliin; manteli ja voi antavat niille suussasulavan, jäljittelemättömän maun. Kokeile samalla ohjeella helppoja, mutta herkullisia viipaleleipiä.

Ainekset

100 kpl
350 g
2 dl
sokeria
1
kananmuna
100 g
mantelijauhetta
2 tl
vaniljasokeria
6 dl (400 g)
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi
  3. Pursota taikinasta keskikokoista tähtityllaa käyttäen tankoa leivinpaperille pellille. Pyöräytä tangosta O-kirjaimia.
  4. Kypsennä uunin keski/yläosassa 175 asteessa 11 - 13 min tai kunnes vannikkeet ovat vaaleanruskeita.

Vinkki

* Käännä peltiä paiston puolivälissä tarvittaessa, jos uuni paistaa epätasaisesti.* Vaniljavannikkeet voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
495 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
32 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (8)

ValioAnna Koekeittiöltä22.12.2016 kello 13:56
Hei, Valion voita myydään 500 g ja 200 g pakkauksissa. Pyrimme optimoimaan ohjeissamme eri pakkausten järkevää käyttöä. Voita käytetään usein kodeissa myös muuhun leivontaan, paistamiseen ja ruoanvalmistukseen, joten ylijäävälle voille on usein muuta käyttöä. Voipaketissa on näppärä mitta-asteikko, jolla pienemmätkin määrät saa helposti "mitattua" ilman vaakaa.
Nimetön19.12.2016 kello 17:30
Mikä ihme siinä on, että kun voita myydään puolen kilon ja neljänneskilon pakkauksissa, niin joka ainoa leivontaohje on jotain niihin mittoihin sopimatonta - joko 200 g tai kuten tässä ohjeessa 350 g - ärsyttävää.
ValioAnna Koekeittiöltä4.4.2016 kello 10:59
Hei, perinteisiä pikkuleipiä, kuten vaniljavannikkeet, tehdään usein isompi määrä kerralla, sillä niitä tehdään juhliin tai pitoihin ja ne säilyvät kohtuullisen hyvin. Annoksen voi puolittaa, munan saa kätevästi puoliksi rikkomalla se lasiin, vatkaamalla rakenne rikki haarukalla ja käyttämällä seoksesta puolet.