Siirry sisältöön
Vaniljavannikkeet

Vaniljavannikkeet

Vaniljavannikkeet ovat pikkuleivät isoäidin tyyliin; manteli ja voi antavat niille suussasulavan, jäljittelemättömän maun. Kokeile samalla ohjeella helppoja, mutta herkullisia viipaleleipiä.

Vaniljavannikkeet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 350 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g (1,5 dl) mantelijauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 400 g (6 dl) vehnäjauhoja

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi
  3. Pursota taikinasta keskikokoista tähtityllaa käyttäen tankoa leivinpaperille pellille. Pyöräytä tangosta O-kirjaimia.
  4. Kypsennä uunin keski/yläosassa 175 asteessa 11 - 13 min tai kunnes vannikkeet ovat vaaleanruskeita.

Vinkki

Käännä peltiä paiston puolivälissä tarvittaessa, jos uuni paistaa epätasaisesti.

Vaniljavannikkeet voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 483 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 43,3 g
Rasva 31 g
Tyydyttynyt rasva 15,5 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search