Yrttinen tomaattipiiras

Yrttinen tomaattipiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Yrttinen tomaattipiiras

Yrttinen tomaattipiiras

Suolainen yrtti-tomaattipiiras on ihanan ruokaisa ja sopii mainiosti tarjottavaksi illanistujaisissa tai pikkusuolaisena.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta
ripaus (1 maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

5 - 6 (500 g)
sipulia ja/tai punasipulia
1 rkl
1 rasia (250 g)
miniluumutomaatteja
½ tl
rosmariinia
2 tl
basilikaa
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 pussi (150 g)

Koristeluun

tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla rasvassa.
  3. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  4. Halkaise sillä aikaa tomaatit. Lisää puolet niistä pannulle sipuleiden joukkoon. Mausta seos. Sekoita ja hauduta hetken aikaa. Jäähdytä haaleaksi.
  5. Lisää sipuli-tomaattiseokseen juustoraaste. (Jätä n. 1/2 dl juustoraasteesta pinnalle.) Kaada seos vuokaan esipaistetulle pohjalle.
  6. Laita loput tomaatinpuolikkaat seoksen päälle. Ripota tomaateille loppu juustoraaste.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min.
Vinkki

Vinkki

* Voit halutessasi korvata vehnäjauho-leseseoksen sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.