Yrttinen tomaattipiiras

Yrttinen tomaattipiiras

1 h
keskitaso
169 kcal / 100g
5
1

Suolainen yrtti-tomaattipiiras on ihanan ruokaisa ja sopii mainiosti tarjottavaksi illanistujaisissa tai pikkusuolaisena.

Ainekset

8 annosta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauraleseitä
1 tl
leivinjauhetta
ripaus (1 maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

5 - 6 (500 g)
sipulia ja/tai punasipulia
1 rkl
1 rasia (250 g)
miniluumutomaatteja
½ tl
rosmariinia
2 tl
basilikaa
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 pussi (150 g)

Koristeluun

tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla rasvassa.
  3. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  4. Halkaise sillä aikaa tomaatit. Lisää puolet niistä pannulle sipuleiden joukkoon. Mausta seos. Sekoita ja hauduta hetken aikaa. Jäähdytä haaleaksi.
  5. Lisää sipuli-tomaattiseokseen juustoraaste. (Jätä n. 1/2 dl juustoraasteesta pinnalle.) Kaada seos vuokaan esipaistetulle pohjalle.
  6. Laita loput tomaatinpuolikkaat seoksen päälle. Ripota tomaateille loppu juustoraaste.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min.

Vinkki

* Voit halutessasi korvata vehnäjauho-leseseoksen sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
169 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
9 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
152 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)