Siirry sisältöön
Yrttinen tomaattipiiras

Yrttinen tomaattipiiras

Suolainen yrtti-tomaattipiiras on ihanan ruokaisa ja sopii mainiosti tarjottavaksi illanistujaisissa tai pikkusuolaisena.

Yrttinen tomaattipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 5-6  (500 g) sipulia ja/tai punasipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
  • ½ tl rosmariinia
  • 2 tl basilikaa
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Koristeluun

  • 0 kg tuoretta rosmariinia tai basilikaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla rasvassa.
  3. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  4. Halkaise sillä aikaa tomaatit. Lisää puolet niistä pannulle sipuleiden joukkoon. Mausta seos. Sekoita ja hauduta hetken aikaa. Jäähdytä haaleaksi.
  5. Lisää sipuli-tomaattiseokseen juustoraaste. (Jätä n. 1/2 dl juustoraasteesta pinnalle.) Kaada seos vuokaan esipaistetulle pohjalle.
  6. Laita loput tomaatinpuolikkaat seoksen päälle. Ripota tomaateille loppu juustoraaste.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 15 - 20 min.

Vinkki

Voit halutessasi korvata vehnäjauho-leseseoksen sämpyläjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 14,3 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta rosmariinia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search