Siirry sisältöön
Takuuvarma kesän merkki: uudet perunat

Raaka-aine

Takuuvarma kesän merkki: uudet perunat

Kesän ensimmäiset varhaisperunat ovat suven ykkösjuttuja. Päälle vain sipaisu voita ja ripaus tillisilppua. Täydellistä! Tässä parhaat varhaisperunareseptit sekä vinkit perunoiden keittämiseen.

Vastustamattoman hyvät varhaisperunareseptit

Vuoden ensimmäiset varhaisperunat maistuvat taivaallisilta ihan sellaisenaan, mutta kesän edetessä myös perunat alkavat kaivata uutta makua. Ja mikäs siinä, sillä uudet potut sopivat mainiosti grillattavaksi, perunasalaattiin ja todelliseen kesäklassikkoon: hyrskypottuihin. Ihanalla maustevoilla viimeistellyt grillatut uudet perunat ovat oiva lisuke grilliruoalle tai savustetulle kalalle. Suomalaisten rakastama perunasalaatti puolestaan päivittyy raikkaaksi kesäversioksi, kun salaatin tekee varhaisperunoista, jogurtista ja vihreästä pestosta. Lisukkeiden kanssa kattilassa ravistetut hyrskypotut kaappaavat makumatkalle Savon sydämeen.

Tip icon

Tiesitkö, että uudet perunat voi pakastaa?

Keitä uudet perunat puolikypsiksi, jäähdytä ja kuivaa. Laita perunat tiiviiseen pakastuspussiin ja pakasta. Kun perunahimo myöhemmin iskee, kiehauta vesi, laita jäiset perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Herkuttele!


Search