Koekeittiö
Kääretorttu

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

munaa
1 1/2  dl sokeria
3/4  dl perunajauhoja
3/4  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Väliin ja päälle

1  prk  (3,3 dl) Valio kuohukermaa
2  prk  (à 200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
2  rkl sokeria

Koristeeksi

valko- ja taloussuklaalastuja
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
Katso video Katso video Katso kuva
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Kumoa pohja kookoshiutaleilla, seesaminsiemenillä tai sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
Levitä n. puolet seoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermaseoksesta kääretostun päälle ja reunoille. Koristele.
Tarjoa kääretorttu jälkiruokana kahvin kanssa.

VINKKI

* Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksi.
* Saat kääretortusta täysin vähälaktoosisen kun käytät koristelussa vain taloussuklaata.
  • Käyttäjien kommentit (10)

  • Nimetön
    | 7.3.2012 kello 6:23
    Ilmoita asiaton viesti

    Kääretorttu oli pakko leipoa, kun mieleeen tulivat 60-luvun köksätunnit. Tarjoan retroa lapsilleni ja heidän perheilleen.Namnami!

  • Nimetön
    | 22.9.2012 kello 10:19
    Ilmoita asiaton viesti

    Mittasuhteet eivätnihan oiken,tuli litteä,ei kuohkea. Siirryn takaisin omaan vanhaan reseptiini.

  • Nimetön
    | 22.9.2012 kello 11:16
    Ilmoita asiaton viesti

    Pettymys,ei kohoa kunnolla jotenkin ainesosa suhteet ei parhaat.Halusin kokeilla mutta "oma vanha" resepti on selväsäti parempi,kuohkeampi.

  • Nimetön
    | 4.11.2012 kello 17:49
    Ilmoita asiaton viesti

    Ei ollu hyvää

  • Nimetön
    | 23.12.2012 kello 13:54
    Ilmoita asiaton viesti

    eka kerralla oli tosi kuohkea ja hyvä, mutta toinen kerta ei hyvä'aivan samoin tehty ja aineosat mitattu tarkasti , eipäs ollutkaan kuohkea ollenkaan, missä liene vika, empäs ymmärrä yhtään..??????

  • Valio Koekeittiö
    | 15.1.2013 kello 13:50
    Ilmoita asiaton viesti

    Sokerikakkupohjan kuohkeudessa ensiarvoisen tärkeää on muna-sokerivaahdon onnistuminen.

    Käytä mielellään huoneenlämpöisiä munia, ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella, kunnes muna-sokerivaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Vanha nyrkkisääntö on, että vaahto on valmista, kun sillä voi "kirjoittaa" eli kun valutat vatkaimesta vaahtoa, kuvio pysyy hetken.

    Mikäli leivinjauheessa on paakkuja, siivilöi se taikinaan yhdessä vehnäjauhojen kanssa. Näin pohja kohoaa tasaisesti.

    On myös tärkeää, että uuni on kuuma, kun taikina on valmista.
    Vaahto laskee, jos taikina joutuu odottamaan tai jos se laitetaan liian kylmään uuniin.

  • Nimetön
    | 6.6.2013 kello 0:13
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä tuli, perhe tykkäs, käytin yleiskonetta ekaa kertaa

  • Nimetön
    | 10.9.2013 kello 20:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Surkein kääretorttu tuli tällä ohjeella. Tosi pettymys! Jatkan vanhalla pertämättömällä ohjeella.

  • Nimetön
    | 10.10.2013 kello 16:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Pohjasta todella hyvä. Täytteet laitoin oman maun mukaan eli rahkaa,kermaa ja vadelmia. Meni samantien parempiin suihin jälkiruokana. Suosittelen.

  • Nimetön
    | 16.2.2014 kello 9:20
    Ilmoita asiaton viesti

    Liian paljon munia huono torttupohja . En tee toistakertaa vanha perus ohje paljon parempi . Tämä oli suuri pettymys

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

052,8
10
Kääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Maustetuilla rahkoilla saat näppärästi makua ja keveyttä kääretorttuun.
n. 40 min +uunissa 10min.
Vaikeustaso: helppo
100g 246 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten