Koekeittiö
Mutakakku
8 - 10 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

150  g Valio voita Valitse tuote
1 1/2  dl sokeria
munaa
3 1/2  dl vehnäjauhoja
1/2  tl leivinjauhetta
2  rkl kaakaojauhetta
150  g taloussuklaata

Tarjoiluun

2  dl Valio kuohukermaa Valitse tuote
2  tl vaniljasokeria
mansikoita tai vadelmia

Valmistusohje

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa keskiteholla. Tarkkaile sulamista, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
Leikkaa kakkuvuokaan (Ø 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
Paista kakku 200 asteessa 15 - 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja esim. vadelmia.
  • Käyttäjien kommentit (56)

  • Nimetön
    | 16.10.2011 kello 20:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella helppo valmistaa ja suussasulavan herkullinen kakku, maistuu varmasti :)

  • Nimetön
    | 11.11.2011 kello 23:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Superhyvää, takuuvarmasti onnistuu ja takuulla kaikkien suosikki! Paras suklaakakku ikinä, suosittelen ehdottomasti-myös gluteenittomilla jauhoilla!!:)

  • Nimetön
    | 12.2.2012 kello 11:59
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella maukas ja helppo valmistaa, onnistuu kaikilta :)

  • Nimetön
    | 20.2.2012 kello 18:16
    Ilmoita asiaton viesti

    IHANA!

  • Nimetön
    | 14.3.2012 kello 19:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Siis niigu aiva ihQ kaGGu

  • Nimetön
    | 18.3.2012 kello 9:06
    Ilmoita asiaton viesti

    todella helppo valmistaa vaikka itse olenkin 13 vuotias niin silti onnistuu.

  • Nimetön
    | 9.4.2012 kello 0:00
    Ilmoita asiaton viesti

    minkä kokoinen vuoka?

  • Valio Koekeittiö
    | 16.4.2012 kello 10:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Mutakakku valmistetaan halkaisijaltaan 23-24 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan. Jos sen valmistaa isommassa vuoassa, kypsennysaika on tällöin hieman lyhempi, jotta kakusta tulee sisältä mehevä.

  • Nimetön
    | 30.5.2012 kello 13:51
    Ilmoita asiaton viesti

    onnistuuko jos ei ole taloussuklaata?? ;D

  • Nimetön
    | 3.6.2012 kello 15:03
    Ilmoita asiaton viesti

    Rauh... mikä KAKKU!!

  • 95410
    | 12.6.2012 kello 1:01
    Ilmoita asiaton viesti

    "onnistuuko jos ei ole taloussuklaata?? ;D "

    Kyllä vain, mutta suosittelen ottamaan laskimen käteen ja vertaamaan suklaasi sokeri- ja rasvamääriä taloussuklaaseen ja lisäämään tai vähentämään voin ja sokerin (ja ehkä myös kaakaon) määriä. Eli parempi vaan ostaa sitä taloussuklaata. ;)

  • Nimetön
    | 25.7.2012 kello 12:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Voiko mutakakun pakastaa? Kuinka kauan säilyy jääkaapissa? Mimmu

  • Valio Koekeittiö
    | 3.8.2012 kello 13:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Mutakakun voi pakastaa ja se säilyy jääkaapissa viikon verran. Maku jopa paranee leivontapäivän jälkeen. Olemme valmistaneet ohjeen taloussuklaalla, mutta toki sen voi korvata myös muulla tummalla, leivontaan soveltuvalla suklaalla. Maku voi kuitenkin jonkin verran vaihdella suklaan myötä.

  • ZaB
    | 10.8.2012 kello 4:33
    Ilmoita asiaton viesti

    Itse tein ohjeen mukaan, ja ihan törkeen hyvää. Piti tosin tehä minttusuklaa, mutta minttuaromi puuttui :D. Helppo ja suht nopea tehä, jopa miesystäväni osasi tehdä =) Itse käytin 100gr Fazerin 70% tummaa suklaata, kun aika pitkälti päästä tämä resepti vedettiin ja katottiin vaan onko aineet :D

  • 95410
    | 24.8.2012 kello 6:59
    Ilmoita asiaton viesti

    En tiedä mikä meni pieleen, mutta mutakakkua siitä ei tullut, vaan kuivakakkua. Maku oli silti ihan hyvä. Pysyttelen fazerin leivontasuklaapaketin reseptissä, se ainakin todistetusti toimii. :D

  • Nimetön
    | 14.9.2012 kello 13:07
    Ilmoita asiaton viesti

    Nam..... tein kaksinkertaisen, niin hyvää tuli!

  • Nimetön
    | 17.9.2012 kello 14:16
    Ilmoita asiaton viesti

    hyvää tuli =D

  • Nimetön
    | 18.9.2012 kello 18:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Ohjeen mukaan sulatin suklaan mikrossa. Nyt koko kämppä haisee palaneelta. :( Vaihtakaa siihen ohjeeseen nyt vaan se vesihaude tai edes jotain tarkennusta ennen kuin joku saa tulipalon aikaan!

  • Nimetön
    | 23.9.2012 kello 20:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Uskon että yritit sulattaa sen tasaiseksi se pitää sulattaa löysäksi.

  • Nimetön
    | 23.9.2012 kello 20:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Uskon että yritit sulattaa sen tasaiseksi se pitää sulattaa löysäksi.
    Uskomattoman hyvää

  • Valio Koekeittiö
    | 25.9.2012 kello 11:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Mutakakusta tulee kuivakakkua, jos paistoaika on liian pitkä tai paistolämpötila liian korkea.

    Täsmensimme suklaan sulatusta ohjeessa. Suklaa sulaa mikrossa nopeasti ja siksi olemme valinneet sen ohjeeseen. Sulamista kannattaa kuitenkin tarkkailla, ettei suklaa ehdi palaa. Suklaan sulatuksessa kannattaa käyttää mikroaaltouunin sulatus- tai keskitehoa.

    Herkullista syksyä!

  • Nimetön
    | 26.9.2012 kello 17:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Tuli tosi hyvää :) seuraavalla kerralla laitan hieman pienenpään lämpöön mutta nämähän ovat uunikohtaisia ja oikea aste löytyy kokeilemalla.Tosi nopsa ja helppo !


  • Nimetön
    | 27.9.2012 kello 18:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä ohje, itse vain mokasin ja kakusta tuli läpikypsä!

  • Nimetön
    | 24.10.2012 kello 16:41
    Ilmoita asiaton viesti

    montako palaa taloussuklaata on tuo 150g?

  • Nimetön
    | 9.11.2012 kello 19:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Fazerin Taloussuklaalevy painaa 200g. 150g on kolme neljäsoaa levystä eli 6 lyhyttä riviä= 24 palaa.

  • Nimetön
    | 7.12.2012 kello 19:19
    Ilmoita asiaton viesti

    muuten supr hyvää paitsi seoli kovin kuivaa :D

  • Nimetön
    | 24.1.2013 kello 12:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras suklaakakku ikinä! ihanan suussasulavaa;)

  • Nimetön
    | 24.1.2013 kello 12:49
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras suklaakakku ikinä! ihanan suussasulavaa;)

  • Nimetön
    | 26.1.2013 kello 9:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Eikö täällä ole enää sitä ihanaa mutakakku muffinssi ohjetta? Kävin kyllä kaikki reseptit läpi...:)

  • Nimetön
    | 3.2.2013 kello 18:36
    Ilmoita asiaton viesti

    Liian kuivaa mutakakuksi vaikka lyhensin paistoaikaa... Eli en voisi tätä mutakakuksi kutsua. Eli ohjeesta tuli perus kuivasuklaakakkua. Maistui jäätelön kanssa.

  • Nimetön
    | 3.2.2013 kello 18:52
    Ilmoita asiaton viesti

    Paistoin 175 asteessa n. 15 minuuttia ja liian kuiva tuli. Voisi puolittaa paistoajan ja jauhojen määrää voisi myös pienentää. Seuraavalla kerralla aion käyttää 2,5 dl jauhoja ja tarkkailla paistoaikaa.

  • Nimetön
    | 4.2.2013 kello 19:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Erittäin helppo valmistaa, vaikka minun kakkuni olikin uunissa vähän liian pitkään. Suosittelen! :)

  • Roosamarian
    | 4.2.2013 kello 19:14
    Ilmoita asiaton viesti

    En tiedä oliko reseptissä vai kokissa vikaa, mutta leipomastani kakusta tuli aika kuiva joten ensikerralla pidän kakkua vähemmän aikaa uunissa, 15 minuuttia olisi voinut riittää. Mutta suosittelen, etenkin vanilijajäätleön kanssa! :)

  • Hei!

    Kotiuunien lämpötiloissa on valitettavan paljon ja isoja heittoja termostaatin lukemaan verrattuna. Jos mahdollista, kannattaa oman uunin lämpötila mitata uunilämpömittarilla, jotta paistolämpötilan saa säädettyä oikeaksi.

  • Nimetön
    | 6.2.2013 kello 16:08
    Ilmoita asiaton viesti

    Erittäin hyvä ja kostea kakku





  • Nimetön
    | 10.2.2013 kello 19:54
    Ilmoita asiaton viesti

    aivan fantastinen mutakakku!

  • Valio Koekeittiö
    | 13.2.2013 kello 16:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Iso kiitos palautteista kaikille suklaa/mutakakun ystäville :)

  • Nimetön
    | 21.2.2013 kello 18:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihanan pehmmeä kakku...Sopiii täydellisesti suklaan ystäville! <3

  • Nimetön
    | 23.2.2013 kello 14:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihan mielettömän hyvää, mä tein pikkusen pienempään vuokaan ja tasan 17min uunissa. Jäi just sopivan löysäksi sisältä ja oli aivan suussasulavaa.

  • Nimetön
    | 2.3.2013 kello 13:31
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvää, ei voi muuta sanoa!!!!!!

  • lawen
    | 29.4.2013 kello 20:09
    Ilmoita asiaton viesti

    olen itse11 vuotias ja tein sen ihan itse ja se oli tosi helppo valmistaa ja makukin oli hyvä!

  • Nimetön
    | 11.5.2013 kello 7:29
    Ilmoita asiaton viesti

    ootko ihan varma iästäs :DD

  • Nimetön
    | 20.5.2013 kello 13:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Eikö muka 11.v. osais tehä hyvää kakkuu? katoppa junior master shefiä nii tajuut mä oon 12.v.

  • Nimetön
    | 23.5.2013 kello 20:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä ohje! :) Tuli juuri oikean laista.

  • Nimetön
    | 21.7.2013 kello 15:00
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvältä näytti ja maistui taikina. Kakku paistuu parhaillaan uunissa. Toivotaan, että hyvää tulee! :)

  • Nimetön
    | 25.9.2013 kello 18:50
    Ilmoita asiaton viesti

    todella hyvää hyvää ja valmistus helppoa myös gluteenittomila jauhoilla :D

  • Nimetön
    | 8.11.2013 kello 22:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvää..Tein kaksi kakkua, toinen oli uunissa 15 minuuttia ja toinen 19 minuuttia. 15 minuutin kakusta tuli varsin kostea ja oikeaoppinen mutakakku ja toisesta kuivempi, mutta hyvin mehevä kakkunen kuitenkin! Ensimmäistä kertaa tein ja ensi kerralla taidan laittaa ajaksi 17 minuuttia ;) isänpäivätuliaisiksi menee molemmat kakut, katsotaan kumpi saa enemmän kehuja!

  • Nimetön
    | 28.11.2013 kello 15:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvän makuinen kakku. Aikoo miinus et kuivaa tulee vain kuinka pitäisin sitä vähän uunissa:/ mikä olisi kieroilmauunissa hyvä lämpötila?

  • Leivonta hullu
    | 1.12.2013 kello 19:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi hyvää! :)

  • Nimetön
    | 6.12.2013 kello 10:53
    Ilmoita asiaton viesti

    Aivan liian paksua mutakakuksi. Vertasin ohjeita niin muissa oli 50gr margariinia enemmän ja 1muna enemmän ja 1dl! jauhoja vähemmän.

  • Valio Koekeittiö
    | 9.12.2013 kello 9:52
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Kiitos palautteista! Mukava kuulla, että mutakakku on ollut useimpien mieleen.

    Kiertoilmauunissa lämpötila kannattaa jättää n. 25 astetta alhaisemmaksi kuin "tavallisella" tasalämmöllä paistettaessa. Tässä ohjeessa paistolämpötilaksi kiertoilmauunilla riittäisi siis 175 astetta.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 25.1.2014 kello 19:33
    Ilmoita asiaton viesti

    Huono ohje. Kakku kohosi ja paistoaika liian pitkä. Ei maistu lainkaan mutakakulle.

  • Nimetön
    | 27.1.2014 kello 12:48
    Ilmoita asiaton viesti

    Mitä jos ensin lukisit muut kommentit yläpuolelta? Vika on todennäköisesti uunissasi ja kyvyssäsi ymmärtää, miten mutakakku syntyy. Kyllä sinne uuniin saa katsoa paiston aikanakin ja reagoida, jos näyttää että nyt kypsyy liikaa.

  • Nimetön
    | 23.3.2014 kello 13:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei, pitää kokeilla! Ehkä onnistuu näinkin surkeilta kokeilta
    T: tattari-Nipsu

  • Nimetön
    | 6.4.2014 kello 18:05
    Ilmoita asiaton viesti

    Helppo ohje :) kakku on parhaillaan uunissa, joten toivottavasti hyvää tulee ;) t: 12vuotiaat tytöt ;)

  • Nimetön
    | 6.4.2014 kello 19:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää tuli vaikka olikin hieman liian kauan uunissa. Tätä tulee varmasti tehtyä uudelleen.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,6
56
Mutakakku eli lämmin suklaakakku maistuu suklaanystävälle ja se on helppo valmistaa.
n. 40 min +uunissa 20min.
Vaikeustaso: keskitaso
100g 400 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten