Siirry sisältöön
Rahkateeleivät (perusohje ja muunnokset)

Rahkateeleivät (perusohje ja muunnokset)

Jos leipä on loppunut, pyöräytä nopeat, maukkaat teeleivät! Rahka antaa teeleiville helposti hyvää makua sekä mehevyyttä. Leivinjauheella kohotettu leivonnainen on parhaimmillaan samana päivänä. Ohjeen lopussa vinkkejä, kuinka voit helposti maustaa teeleivät tilanteen mukaan.

Rahkateeleivät (perusohje ja muunnokset)

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g (2 dl)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • ½ tl suolaa
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Tarjoiluun

  • 0 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
  2. Ripota pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neljään osaan.
  3. Paista kullanruskeiksi uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 16 min tai kunnes kypsiä.

OMENAISET RAHKATEELEIVÄT

  1. Lisää taikinaan 1 (150 g) omena raastettuna.

PORKKANAISET RAHKATEELEIVÄT

  1. Lisää taikinaan 1 (150 g) porkkana raastettuna.

YRTTISET RAHKATEELEIVÄT

  1. Lisää taikinaan 1 1/2 rkl pizzamaustetta tai muuta yrttimausteseosta.

CHILI-RAHKATEELEIVÄT

  1. Lisää taikinaan 3/4 dl (80 g) paholaisen hilloa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal
Proteiini 11,2 g
Hiilihydraatti 22,7 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search