Paras äitienpäivälahja on yhdessäolo

12.5.2019 juhlitaan äitejä ja äitienpäivää! Hemmottele äitiä sänkyyn kannetulla aamiaisella, äitienpäiväbrunssilla tai äitienpäivälounaalla. Itse leivottu kakku jättää makumuistot, jotka säilyvät pitkään.

Äitienpäivän perinteisiin kuuluu, että päivänsankari saa nukkua pitkään ja nauttia sänkyyn kannetusta aamiaisesta tai aamukahvista ja kakusta. Samalla ihastellaan lasten askartelemia äitienpäiväkortteja ja aamulla kerättyjä valkovuokkoja. Myöhemmin päivällä nautitaan runsas äitienpäiväbrunssi tai juhlavampi kolmen ruokalajin äitienpäivälounas. Tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo ja äidin hemmottelu – hyvällä ruoalla se käy helposti.

Äitienpäivän reseptit

Äitienpäivän menu rakennetaan päivänsankarin suosikkiherkuista. Kokosimme yhteen reseptit, joista löytyy ideoita jokaisen äidin makuun. Katso suositut reseptit äitienpäivän kakkuihin ja makeisiin leivonnaisiin, kokoa brunssi äidin maun mukaan tai valmista äitienpäivälounas valmiiden menuehdotusten avulla. Herkullista äitienpäivää!

Kääretorttu ilahduttaa äitienpäivänä
Äitienpäivän aamiainen
Äitienpäivän leivonnaiset
Äitienpäiväkakku
Äitienpäivämenu
Äitienpäivän brunssi

Näin onnistut äitienpäiväleivonnassa

Jos haluat yllättää äidin erityisen hienolla kakulla, lue leivontavinkkimme sekä kondiittorimestari Mika Parviaisen vinkit kakkujen kuorrutukseen ja koristeluun.

Mika Parviaisen vinkit: kakkujen kuorrutus ja koristelu
Täytekakku kruunaa juhlan

Näin teet äitienpäivävalmistelut pikkulapsiperheessä

Jos pohdit, kuinka onnistua äitienpäivävalmisteluissa pikkulapsiperheessä tai valmistella äitienpäivän herkut yhdessä lasten kanssa, lue vinkit iloisesti valmistuvaan köyhien ritareiden versioon ja lasten kanssa leipomiseen.

Paljon onnea äideille!