Äitienpäivän brunssi

Äitienpäivän brunssilla hemmotellaan äitiä pidemmän kaavan mukaan. Ilahduta äitiä paremmalla maitokahvilla ja runsaalla brunssipöydällä, jonka antimista ehtii nauttia kaikessa rauhassa.

Onko ihanampaa yllätystä kuin perheen yhteinen kiireetön hetki ja kutsu valmiiseen brunssipöytään? Näillä vinkeillä ja resepteillä loihdit äidille unohtumattoman herkullisen äitienpäivän brunssin.

Pirteät smoothiet ja smoothiekulhot

Äitienpäivän brunssin alkuun sopii raikas smoothie tai näyttävä smoothie bowl. Valmista äitienpäivän smoothie äidin lempimarjoista ja -hedelmistä tai kokoa marjoilla, pähkinöillä ja myslillä koristeltu smoothiekulho.

Suolaisia piirakoita ja salaatteja

Jos äitienpäiväbrunssin järjestää vasta lounasaikaan, kannattaa pöytään kattaa myös jotain täyttävämpää, kuten suolaista piirakkaa, ruokaisaa salaattia tai suolaista kääretorttua. Kokoa näistä äidin makuun sopiva kombo tai valmista vaikka muutamaa erilaista salaattia. Vinkki: aamun brunssivalmistelut sujuvat vikkelästi, kun leivot suolaisen piirakan jo hyvissä ajoin pakastimeen tai edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan.

Brunssipöydän klassikot: munaruoat

Munaruoat ovat klassista brunssitarjottavaa. Aamiaiskulho on kekseliäs ja täyttävä munaruoka, jonka kanssa sopii itse tehty tuore leipä. Myös juustoinen uunimunakas on nälän nujertava ja herkullinen vaihtoehto äitienpäivän brunssipöytään. Ja kukapa voisi vastustaa Eggs Benedict -uppomunaleipiä?

Brunssin erikoisherkut: pannarit ja vohvelit

Itse tehdyt pannukakut ja vohvelit maistuvat äitienpäivän brunssilla ja tuovat pientä ekstraa äidin päivään. Mehevät aamiaispannarit, banaaniletut ja rapsakat vohvelit suolaisilla tai makeilla täytteillä tuovat taatusti hymyn äidin huulille.

Vähän parempaa kahvia

Mitä olisi brunssi ilman kahvia? Eroa arkeen teet valitsemalla brunssipöytään hieman parempaa kahvia, sellaista, johon tavallisesti arkena ei ole aikaa. Äiti ilahtuu varmasti italialaisesta maitokahvista eli caffè lattesta, suklaisesta caffè mochasta, kylmäuutetusta kahvista eli cold brew coffeesta tai pirtelöksi surautetusta aamukahvipirtelöstä.

Äitienpäivän leivonnaiset
Kääretorttu ilahduttaa äitienpäivänä
Äitienpäiväkakku
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›