Äitienpäivän brunssi

Äitienpäiväbrunssilla hemmotellaan äitiä pidemmän kaavan mukaan. Ilahduta päivänsankaria vaikkapa ihanalla kinuskikahvilla ja runsaalla brunssipöydällä, jonka antimista ehtii nauttia kaikessa rauhassa.

Onko ihanampaa yllätystä kuin perheen yhteinen kiireetön hetki ja kutsu valmiiseen brunssipöytään? Näillä vinkeillä ja resepteillä loihdit äidille takuulla herkullisen äitienpäivän brunssin.

Pirteät smoothiet ja herkulliset tuorepuurot

Äitienpäivän brunssin alkuun sopii raikas smoothie tai näyttävä smoothie bowl. Valmista äitienpäivän smoothie äidin lempimarjoista ja -hedelmistä tai kokoa marjoilla, pähkinöillä ja myslillä koristeltu smoothiekulho. Tuorepuuron kannattaa valmistaa jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana.

Suolaisia piirakoita ja salaatteja

Jos äitienpäiväbrunssin järjestää vasta lounasaikaan, kannattaa pöytään kattaa myös jotain täyttävämpää, kuten suolaista piirakkaa, ruokaisaa salaattia tai suolaista kääretorttua. Kokoa näistä äidin makuun sopiva kombo tai valmista vaikka muutamaa erilaista salaattia.

Vinkki: aamun brunssivalmistelut sujuvat vikkelästi, kun leivot suolaisen piirakan jo hyvissä ajoin pakastimeen tai edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan.

Brunssipöydän klassikot: munaruoat

Munaruoat ovat klassista brunssitarjottavaa. Aamiaiskulho on kekseliäs ja täyttävä munaruoka, jonka kanssa sopii itse tehty tuore leipä. Myös juustoinen uunimunakas on nälän nujertava ja herkullinen vaihtoehto äitienpäivän brunssipöytään. Ja kukapa voisi vastustaa Eggs Benedict -uppomunaleipiä?

Brunssin erikoisherkut: pannukakut, vohvelit ja blinit

Itse tehdyt pannukakut, vohvelit ja blinit tuovat pientä ekstraa äidin päivään. Mehevät aamiaispannarit, amerikkalaiset pannukakut ja rapsakat vohvelit tai blinit suolaisilla tai makeilla täytteillä saavat taatusti hymyn äidin huulille.

Vähän parempaa kahvia

Mitä olisi brunssi ilman kahvia? Eroa arkeen teet valitsemalla brunssipöytään hieman parempaa kahvia, sellaista, johon tavallisesti arkena ei ole aikaa. Äiti ilahtuu varmasti italialaisesta maitokahvista eli caffè lattesta, suklaisesta caffè mochasta, kylmäuutetusta kahvista eli cold brew coffeesta tai pehmoisesta kinuskikahvista.

Sesonki
Äitienpäivän leivonnaiset
Sesonki
Kääretorttu ilahduttaa äitienpäivänä
Sesonki
Leivotaan äidin lempikakkua