Äitienpäivän brunssi

Äitienpäivän brunssilla hemmotellaan äitiä pidemmän kaavan mukaan. Ilahduta äitiä paremmalla maitokahvilla ja runsaalla brunssipöydällä, jonka antimista ehtii nauttia kaikessa rauhassa.

Äiti on aamunsa ansainnut. Äitienpäivän brunssin yksi parhaista puolista on se, että äiti saa nukkua pitkään jälkikasvun hoitaessa brunssivalmistelut. Brunssilla äidille katetaan parempaa pöytään ja brunssipöydän äärellä voi huomaamatta vierähtää useampi tunti.

Raikas smoothie aloittaa brunssin

Äitienpäiväbrunssille sopii raikas smoothie. Valmista se äidin lempimarjoista tai -hedelmistä. Maidoton, mustikkapiirakan makuinen smoothie on herkullinen brunssin aloitus. Vihreästä teestä, pinaatista ja luonnonjogurtista valmistuva smoothie on oikea valinta ruokatrendeistä innostuvalle äidille. Pehmeän makuinen mustikka-banaanismoothie maistuu kaikille.

Äitienpäivän brunssilla aamukahvi tarjoillaan maitovaahdolla

Mitä olisi brunssi ilman kahvia? Caffè latte on maitokahvien klassikko ja se nostattaa juhlapäivän tunnelman. Sen astetta herkullisempi versio on suklaakermavaahdolla koristeltu kaakaolatte. Raikas vaihtoehto perinteiselle kahville on kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee.

Brunssin erikoisherkut: pannarit ja vohvelit

Itse tehdyt pannukakut ja vohvelit maistuvat äitienpäivän brunssilla ja tuovat pientä ekstraa äidin päivään. Mehevät aamiaispannarit, amerikkalaiset suklaapannukakut ja rapsakat vohvelit suolaisilla tai makeilla täytteillä tuovat taatusti hymyn äidin huulille.

Brunssipöydän klassikot: munaruoat ja salaatit

Munaruoat ovat klassista brunssitarjottavaa. Aamiaiskulho on kekseliäs ja täyttävä munaruoka, jonka kanssa sopii itse tehty tuore leipä. Juustoinen uunimunakas on täyttävä ja herkullinen vaihtoehto äitienpäivän brunssipöytään. Ja kukapa voisi vastustaa Eggs Benedict -uppomunaleipiä? Munaruokien kylkeen sopivat raikkaat salaatit.

kaikki munaruoat
kaikki salaatit

Kakku kruunaa äitienpäivän brunssin

Äitienpäivään kuuluu tietenkin kakku. Mansikoilla koristeltu brita-kakku sopii keväiseen brunssipöytään. Mangojuustokakku on monen äidin kakkusuosikki. Vai katatko lapsuusmuistojen herkulliset mokkapalat pöytään modernisti kakkuna?

Löydät alta vielä kuusi muuta herkullista ideaa äitienpäiväkakuksi. Jos kokonainen kakku tuntuu brunssin jälkeen liian tuhdilta, kata brunssipöytään äitienpäivän pieniä leivonnaisia.

Äitienpäivän leivonnaiset
Äitienpäiväkakku
Hyvää äitienpäivän brunssia!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›