Äitienpäivän leivonnaiset

Pienet yhteiset hetket rakentavat suuria muistoja. Tässä kuusi makeaa ideaa äitienpäivän pieniksi leivonnaisiksi. Annoskokoisella leivonnaisella ilahdutat kätevästi myös naapuritalon äitiä.

Äitienpäivänä herkutellaan. Pienet leivonnaiset sopivat hyvin täydentämään äitienpäivän muuta kattausta tai mukaan otettavaksi, jos äitienpäivää vietetään kyläillen. Kenties löydät tästä uuden suosikin, joka kruunaa tästedes jokaisen äitienpäivän.

Helpot valkosuklaa mudcaket

Helpot valkosuklaa mudcaket sopivat leivottavaksi myös pienempien lasten kanssa. Jos äiti on enemmän tummaan suklaan ystäviä, voi valkosuklaan vaihtaa siihen. Silloin päälle kannattaa lusikoida täyteläistä Irish cream & coffee rahkaa.

Muffinivuokiin leivottavat mudcaket kulkevat kätevästi myös mukana, jos äitienpäivää vietetäänkin kyläillen. Lusikoi silloin täyte mudcakejen päälle vasta paikan päällä ennen tarjoilua.

Helpot mudcaket

Pink velvet cupcaket

Hempeän vaaleanpunaiset cupcaket sopivat äitienpäivään. Leivonnaisten sisällä on herkullinen vadelmahillosilmä.

Koristeluun sopivat nonparellit, karkit ja syötävät kukat. Vain mielikuvitus on rajana. Muista jäähdyttää leivonnaiset huolella ennen kuorruttamista, jotta lopputulos onnistuu täydellisesti. Mikä on päivänsankarin lempiväri, vai ilahduttaisitko häntä kaikilla sateenkaaren väreillä?

Pinkit cupcaket

Äitienpäivän toscapalat

Toscakakku on todellinen klassikko, joka on viihtynyt suomalaisissa kahvipöydissä vuosikymmeniä. Hyvää klassikkoa kelpaa aina myös muokata.

Äitienpäivän suklaatoscapalat yhdistävät klassiseen toscakakkuun suosikkiherkku suklaan. Mehevä suklaa sopii loistavasti yhteen rapeiden manteleiden kanssa. Nämä maistuvat erityisen hyviltä kahvin kanssa.

Suklaatoscapalat

Irish cream mokkapalat

Tässä reseptissä mokkapalojen perinteinen suklaalta ja kahvilta maistuva pinta vaihtuu täyteläiseen kermaliköörin ja kahvin makuiseen kuorrutteeseen. Mehevää rahkatäytettä löytyy myös palojen sisältä. Nämä Irish cream -rahkamokkapalat ovatkin ikään kuin rahkapiirakan ja mokkapalojen suussasulava yhdistelmä. Ruutujen sijaan voit leikata kakkulevystä piparkakkumuotilla vaikkapa sydämiä. Suloinen idea etenkin äitienpäivään!

Aikuisten mokkapalat

Chocolate eclairs

Yllätä äiti upeilla täytetyillä tuulihatuilla. Ranskalaiset suklaatuulihatut eli chocolate eclairs -leivokset täytetään pehmeällä vaniljakiisselillä. Nämä hurmurit ovat taatusti vaativammankin leivonnaisten ystävän mieleen.

Tuulihattu on samaan aikaan ilmava ja täyteläinen leivonnainen. Taikinan sisään jäävä vesihöyry nostattaa paistamisen aikana leivoksen keskelle tyhjän kolon – jotta herkullista täytettä varmasti mahtuu riittävästi.

Chocolate eclairs

Mini mudcaket

Pienet annosmutakakut ovat ihastuttava leivonnainen. Katso videolta, kuinka näppärästi mini mudcaket syntyvät!

Makeaa äitienpäivää!
Suureen makeannälkään ovat omiaan äitienpäivän kakut. Kääretorttu on helppo leipoa. Vai kutsuisitko äidin äitienpäivälounaalle?
Kääretorttu ilahduttaa äitienpäivänä
Äitienpäiväkakku
Äitienpäivämenu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›