Leipominen yhdessä

Äitienpäivän leivonnaiset

Äitienpäivänä herkutellaan usein äitienpäiväkakulla, mutta sen tilalle tai rinnalle voi leipoa myös muita leivonnaisia. Annoskokoisella leivonnaisella ilahdutat kätevästi vaikkapa naapuritalon äitiä. Tässä viisi makeaa ideaa äitienpäivän pieniksi leivonnaisiksi. Pienet yhteiset hetket rakentavat suuria muistoja. Kenties löydät tästä uuden suosikin, joka kruunaa tästedes jokaisen äitienpäivän.

 

Helpot valkosuklaa mudcaket

Helpot valkosuklaa mudcaket sopivat leivottavaksi myös pienempien lasten kanssa. Jos äiti on enemmän tummaan suklaan ystäviä, voi valkosuklaan vaihtaa siihen. Silloin päälle kannattaa lusikoida täyteläistä Irish cream & coffee rahkaa.

Muffinivuokiin leivottavat mudcaket kulkevat kätevästi myös mukana, jos äitienpäivää vietetäänkin kyläillen. Lusikoi silloin täyte mudcakejen päälle vasta paikan päällä ennen tarjoilua.

Helpot valkosuklaa mudcaket muffinivuoissa >>

 

Vaaleanpunaiset pink velvet cupcaket

Hempeän vaaleanpunaiset cupcaket sopivat äitienpäivään. Leivonnaisten sisällä on herkullinen vadelmahillosilmä.

Koristeluun sopivat nonparellit, karkit ja syötävät kukat. Vain mielikuvitus on rajana. Muista jäähdyttää leivonnaiset huolella ennen kuorruttamista, jotta lopputulos onnistuu täydellisesti. Mikä on päivänsankarin lempiväri, vai ilahduttaisitko häntä kaikilla sateenkaaren väreillä?

Vaaleanpunaiset pink velvet cupcaket >>

 

Äitienpäivän suklaatoscapalat

Toscakakku on todellinen klassikko, joka on viihtynyt suomalaisissa kahvipöydissä vuosikymmeniä. Hyvää klassikkoa kelpaa aina myös muokata.

Äitienpäivän suklaatoscapalat yhdistävät klassiseen toscakakkuun suosikkiherkku suklaan. Mehevä suklaa sopii loistavasti yhteen rapeiden manteleiden kanssa. Nämä maistuvat erityisen hyviltä kahvin kanssa.

Äitienpäivän suklaatoscapalat >>

 

Irish cream -rahkamokkapalat

Tässä reseptissä mokkapalojen perinteinen suklaalta ja kahvilta maistuva pinta vaihtuu täyteläiseen kermaliköörin ja kahvin makuiseen kuorrutteeseen. Mehevää rahkatäytettä löytyy myös palojen sisältä. Nämä Irish cream -rahkamokkapalat ovatkin ikään kuin rahkapiirakan ja mokkapalojen suussasulava yhdistelmä.

Ruutujen sijaan voit leikata kakkulevystä piparkakkumuotilla vaikkapa sydämiä. Suloinen idea etenkin äitienpäivään!

Katso Irish cream -rahkamokkapalojen ohje >>

 

Chocolate eclairs eli suklaatuulihatut

Yllätä äiti upeilla täytetyillä tuulihatuilla. Ranskalaiset suklaatuulihatut eli chocolate eclairs -leivokset täytetään pehmeällä vaniljakiisselillä. Nämä hurmurit ovat taatusti vaativammankin leivonnaisten ystävän mieleen.

Tuulihattu on samaan aikaan ilmava ja täyteläinen leivonnainen. Taikinan sisään jäävä vesihöyry nostattaa paistamisen aikana leivoksen keskelle tyhjän kolon – jotta herkullista täytettä varmasti mahtuu riittävästi.

Chocolate eclairs eli suklaatuulihatut >>

Energiatarpeesi