Ilahduta äitiä sänkyyn kannetulla aamiaisella

Ihanin yllätys äidille on aamupala sänkyyn. Kokoa tarjottimelle kaunis kattaus voileipiä sekä kahvia tai teetä. Jos perheessä on pieniä lapsia, lue vinkit yhteisiin aamiaisvalmisteluihin.

Äitienpäiväaamiainen sängyssä

Äitienpäivä alkaa runsaasta aamiaisesta. Kokoa äitienpäivän aamiaistarjottimelle kaunis kattaus  helposti syötäviä voileipiä sekä kahvia tai teetä – äidin maun mukaan valittuna. Meheviä täytevaihtoehtoja riittää: avokadoa, leikkeleitä, juustoja ja kasviksia, yksi tai monta kerrosta. Äitienpäivän aamiainen nautitaan yhdessä tyynyjen ja peittojen keskellä ilman kiirettä. Itse askarreltu äitienpäiväkortti kruunaa aamupalan.

Helpotus äitienpäivää suunnitteleville vanhemmille: äidit tykkäävät ritareista

Äitienpäivä lähestyy. Hikikarpalot saattavat nousta lapsiperheen vanhempien otsalle, kun he miettivät millä perheen äitiä tänä vuonna hemmottelisi. Mutta ei hätää. Prinsessakakkua ei tarvitse aamuksi leipoa, sillä äidit pitävät myös muhkeista ritareista. Myös köyhistä.

Äitienpäivä pistää töpinää vanhempien ja lasten töppösiin. Mikä voisi olla sellainen tarjottava, joka maistuisi äidille aamupalaksi höyryävän kahvin tuoksuessa, ja ruoan valmistamiseen voisivat pienetkin lapset osallistua?

Valio Koekeittiöllä luotiin ohje tähän tarpeeseen: Köyhät ritarit vartaissa.

Lapset mukaan keittiöön äitienpäivänä

Vartaiden teko on helppoa ja hauskaa. Hieman kuivahtanut ranskanleipä tai pulla kelpaa hyvin tähän tarkoitukseen. Palojen koolla ei ole niin väliä, joten jos veitsi pysyy jo jämäkästi kädessä, voi paloittelun tehdä lapsikin.

Palojen pyörittely muna-kermaseoksessa sujuu myös näpsäkästi pikkusormien avustuksella. Sen sijaan palojen paistamisen rapsakoiksi voissa tulee hoitaa aikuinen.

Lapset pitävät vartaiden rakentamisesta. Isot palat sujahtavat kätevästi puutikkuihin ja tähän vuodenaikaan saatavat ulkomaiset mansikatkin ovat niin isoja ja kiinteitä, että niiden pujotus on helppoa. Jos puisten grillivarrastikkujen päät tuntuvat liian teräviltä lapsen käteen, kannattaa ne tasata tai napsauttaa poikki.

Varraspalat dipataan vaahdotettuun suklaakermaan, jota voi vielä säväyttää vaniljakastikkeella.

Suosittelen, että varaat näitä ritareita muillekin perheenjäsenille kuin vain äidille. Ja mansikoita todennäköisesti sujahtaa suuhun jo valmistusvaiheessa – pitäähän kokin aina maistaa.

Katso resepti

Lisätehostetta tarjoiluun ja lapset mukaan tunnelmaan

Lapsiperheissä saattanee löytyä kaapeista ritarirekvisiittaa; pukuja tai leluja. Niillä voi motivoida lapset tekemään köyhiä ritareita. Aamiaistarjottimen voi koristella leluilla ja lapset voivat pukeutua pikku-ritareiksi tai prinsessoiksi.

Ja kyllä ne äidit isommistakin ritareista tykkää!

Vinkki pikkulasten vanhemmille

Juhlasankarin sänky täyttyy yleensä myös pienemmistä juhlijoista, jotka haluavat osansa aamiaistarjottimen antimista. Jälkkäritortilloita valmistuu nopeasti useampi ja ne ovat myös hauskoja tarjottavia. Sängyssä tarjottimelta syötynä ne kuitenkin kannattaa kiepauttaa servietin sisään. Tarjottimen voi rakentaa niin, että ripottelee ylimääräisiä marjoja tarjottimelle. Niitä on kiva pienin sormin sitten napostella. Loput aamupalasta syödään sitten ruokapöydässä.

Jos äiti pitää makeasta, maistuvat äitienpäiväaamiaisella myös itse leivotut  leivokset tai kakku. Jos haluat viettää äitienpäivän aamun pitkän kaavan mukaan, kata äitienpäiväbrunssi.

Leivo rento äitienpäiväkakku

Tämän kakun koko on passeli nelihenkiselle perheelle ja siitä riittää oma kakkupalansa myös äidin aamupalatarjottimelle. Valmistuksen rentoudesta ja helppoudesta huolimatta kakussa piilevä lakka luo hemmottelevan luksuslisän.

Katso vinkit
Äitienpäivän leivonnaiset
Äitienpäiväkakku
Äitienpäivän brunssi
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›