Kääretorttu on tämän kevään hittileivonnainen

koristele ja nauti
- Kääretortusta saa helposti kauniin kumoamalla uunista tulleen kakkulevyn mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla päällystetyn leivinpaperin päälle.
- Koristelussa voi käyttää reippaasti mielikuvitusta. Päälle sopivat niin vaahdot, namut, pähkinät kuin syötävät kukatkin. Tai kokeile tämän mansikkakääretorttureseptin tapaan valmiita macaronseja.
Unelmatorttu
Perinteinen unelmatorttu on monen lemppari kääretortuista. Täyteläisen kaakaoinen pohja ja vaniljainen täyte ovat ihana klassikkopari, joka sopii kaikkiin kahvihetkiin. Voista ja tuorejuustosta sekoitettava kreemi on superhelppo tehdä, eikä perinteiseen tyyliin tarjottavaa torttua tarvitse sen kummemmin edes koristella. Maku puhuu puolestaan.
Mangokääretorttu
Raikkaiden makujen ystävä pyöräyttää keväisen mangokääretortun, jonka täytteinä hurmaavat kermainen rahkatäyte ja aurinkoiset säilykemangoviipaleet. Pehmeä ja kostea kääretorttu on loistava valinta vaikkapa kevään juhlasesongin jälkkäriksi. Viimeistele torttu tomusokerihunnulla ja syötävillä kukkasilla.
Kirsikkainen suklaakääretorttu
Nam, mitä makuja! Tässä tortussa yhdistyvät samettinen suklaapohja, makeat kirsikat ja täyteläinen suklaapähkinälevite. Kirsikkainen maku tuplaantuu, kun käyttää täytteeseen sekä valmiiksi maustettua kirsikkarahkaa että tuoreita kirsikoita. Kirsikkakauden ulkopuolella pelkkä rahkakin riittää oikean makumaailman loihtimiseen. Hasselpähkinärouhe rouskuu mukavasti täytteen joukossa ja viimeistelee kääretortun ulkonäön.
Sitruskääretorttu
Sitrussesongin upein jälkiruoka on tässä! Kuvankaunis kääretorttu kätkee sisuksiinsa sitruunarahkaa ja appelsiinituorejuustoa. Kaakaoinen pohja muodostaa mainion makuparin raikkaalle täytteelle. Näyttävä koristelu syntyy pikkusitruksista, kuten kumkvatista, keväisen värisistä karkeista sekä syötävistä kukista.
Mansikkakääretorttu tiikeriraidoilla
Tämä upea mansikkatorttu on kepeän kesäinen versio tiikerikakusta. Raitojen tekeminen onnistuu helposti pursottamalla ne tortun pintaan. Pinta peitetään leivinpaperilla, jolloin pohja jää väriltään vaaleaksi ja raidat erottuvat paremmin. Täytteeksi runsas rulla saa mansikkakakusta tuttuja makuja, kuten mansikkaista kermarahkaa ja mansikkahilloa. Pinta koristellaan pursotuksilla ja tuoreilla marjoilla.
Banoffee-kääretorttu
Banoffee eli banaania ja toffeeta yhdistelevä piirakka on kehitetty alun perin Englannissa. Mainio makuyhdistelmä sopii hyvin myös laskiaispulliin sekä tämän ohjeen tapaan kääretorttuun. Runsaan suklaisen pohjan sisään kääräistään kermavaahtoa, banaania ja valmista kinuskikreemiä. Jos kinuskikreemiä ei ole saatavilla, voi kinuskin keitellä helposti myös itse.
Suolainen kääretorttu
Myös pikkusuolaiset voi tarjota rullalle kääräistynä. Superhelpon suolaisen pohjan sisään voi lisätä mitä tahansa lempitäytteitään. Tässä ohjeessa pohjan sisään piilotetaan rukolalla ryyditettyä paprikaista meetvurstitäytettä. Pinta viimeistellään tuorejuustovaahdosta tehdyillä pursotuksilla, mustapippurilla, kurpitsansiemenillä ja tuoreilla yrteillä.

Näin onnistut kääretortun leipomisessa
Kääretortun leipomisessa on hyvä ottaa huomioon muutama niksi, joiden avulla lopputulos on täydellinen. Katso videolta vinkit ja onnistu!