Mansikkakääretorttu

Mansikkakääretorttu

40 min
keskitaso
209 kcal / 100g
9
11

Itseleivottu kääretorttu on kahvipöydän keskipiste siinä missä täytekakkukin. Rahkatäyte on raikas ja herkullinen. Gluteenittoman tortun ohje löytyy myös reseptistä.

Ainekset

15 viipaletta
4
(luomu)kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ¼ dl
ruisjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
½ dl
mansikkahilloa
250 g
mansikoita

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
  4. Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Koristele esim. macaronseilla.
  8. KEVYEMPI MANSIKKAKÄÄRETORTTU

  9. Korvaa täytteen vispikerma toisella mansikkarahkapurkilla.
  10. KUNINGATARKÄÄRETORTTU

  11. Käytä mansikkarahkan tilalla Valio maustettua rahkaa kuningatar. Korvaa mansikat kotimaisilla vadelmilla ja mansikkahillo vadelmahillolla.
  12. GLUTEENITON KÄÄRETORTTU

  13. Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.

Vinkki

Käytä kääretortun koristelussa macaron-pikkuleivoksia ja/tai syötäviksi viljeltyjä kukkia (viljelty puhtaasti ja ilman torjunta-aineita). Voit viimeistellä kukat näin: vatkaa munanvalkuainen kevyesti kulhossa. Kostuta kukan terälehdet valkuaisella, käytä apuna pullasutia. Ripota pinnalle erikoishienoa sokeria (Siro).Syötäviä (myrkyttömiä) kukkia ovat ruusut, orvokit, krassit, kehäkukat, ruiskaunokit, yrttien kukat ja kurpitsankukat
Lisukkeeksi
Macaron-pikkuleivokset
1 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
209 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)