
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
9 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 (luomu)kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1¼ dl ruisjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
-
1 prk (2 dl)
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa mansikkaValio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- ½ dl mansikkahilloa
- 250 g mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
- Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
- Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Koristele esim. macaronseilla.
KEVYEMPI MANSIKKAKÄÄRETORTTU
- Korvaa täytteen vispikerma toisella mansikkarahkapurkilla.
KUNINGATARKÄÄRETORTTU
- Käytä mansikkarahkan tilalla Valio maustettua rahkaa kuningatar. Korvaa mansikat kotimaisilla vadelmilla ja mansikkahillo vadelmahillolla.
GLUTEENITON KÄÄRETORTTU
- Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.
KORISTELUVINKKI
- Käytä kääretortun koristelussa macaron-pikkuleivoksia ja/tai syötäviksi viljeltyjä kukkia (viljelty puhtaasti ja ilman torjunta-aineita). Voit viimeistellä kukat näin: vatkaa munanvalkuainen kevyesti kulhossa. Kostuta kukan terälehdet valkuaisella, käytä apuna pullasutia. Ripota pinnalle erikoishienoa sokeria (Siro).
- Syötäviä (myrkyttömiä) kukkia ovat ruusut, orvokit, krassit, kehäkukat, ruiskaunokit, yrttien kukat ja kurpitsankukat
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
214 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
25,5 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa