Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Käytä pakastetut ja säilötyt sienet näihin herkullisiin ruokiin 

Sienikausi on taas starttaamassa, mutta monen pakastimessa kummittelee vielä viime vuoden sienisaalis. Pakastetut ja suolaan säilötyt metsäsienet voi onneksi hyödyntää monin eri tavoin piirakoista muhennoksiin ja lasagnesta vegaaniseen Wellingtoniin.  

Pakastetut sienet sopivat monipuolisesti erilaisiin ruokiin yhtä hyvin kuin tuoreetkin. Jos sienistä on haihdutettu neste jo ennen pakastamista, noin kolme desilitraa pakastettuja sieniä vastaa yhtä litraa tuoreita.  

Jos sienet on pakastettu ilman esikäsittelyä, voit käsitellä niitä ruoanlaitossa tuoreiden sienten tapaan. Lisää jäiset sienet pinnoitetulle pannulle ja kuumenna niitä miedolla lämmöllä pienissä erissä, kunnes kaikki neste on irronnut.   

Pyöräytä sienipiirakka  

Perinteinen sienipiirakka on maukas tapa käyttää pakastimen viimeiset sienipussukat ja -rasiat. Ruokaisamman aterian saa, kun piirakan täytteeseen lisää sienten kanssa vaikkapa jauhelihaa. Metsäsienten maut sopivat hyvin yhteen, joten samaaan piirakkaan voi huoletta yhdistellä erilaisia sienilajeja. Jos kuitenkin haluat antaa sienen oman maun loistaa, pyöräytä piirakka mahdollisimman yksinkertaisena suppilovahveropiirakan tapaan.  

Kokkaa herkkuja suolasienistä 

Jos jääkaapissa lymyilee vielä purkillinen suolasieniä, sienisalaatti ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto niiden käyttämiseen. Vegaaninen vaihtoehto klassiselle brittiläiselle Wellingtonille leivotaan lehtitaikinasta, Nyhtökaurasta, suolasienistä ja omenoista. Näyttävä pääruoka sopii niin juhlapöytään kuin arkeenkin, sillä se valmistuu lihaversiotaan huomattavasti nopeammin. Jos mieli tekee kuitenkin sienisalaattia, kokeile sitä vaihteeksi dippinä! Viimeistele rosépippurilla ja ruohosipulilla ja tarjoile ruissipsien kera.  


Search