Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Näiden reseptien avulla hyödynnät pakastimen perukoilla majailevat marjat  

Löytyykö pakastimestasi vielä viime kesän marjasatoa? Pyöräytä piirakka, leivo kakku tai tee välipalaa, josta ei väriä tai makua puutu.   

Kun puolukkamättäät alkavat punertaa ja mustikkaa riittää yli oman tarpeen, on aika tyhjentää pakastin ja tehdää tilaa uudelle sadolle.  

Upota pakastemarjat piirakoihin  

Marjapiirakan leipominen on monelle ehkä se tutuin tapa hyödyntää pakastimen viimeiset marjat. Kaikenlaiset pakastemarjat herukoista karviaisiin ja mansikoista mustikoihin sopivatkin hyvin piirakoihin. Jos marjoja on paljon, kannattaa leipoa kokonainen pellillinen marjapiirakkaa. Kirpsakoiden karviaisten ja happamien herukoiden kanssa sopii rahkainen vaniljatäyte, joka pehmentää mukavasti marjojen makua. Mustaherukat nauttivat myös AURA®-juuston seurasta.  

Leivo kakku 

Jäiset marjat sopivat erinomaisesti täytekakkuihin ja juustokakkuihin. Silkkisen sileässä mustikka-puolukkajuustokakussa marjoista valmistetaan täytteen raidoittava coulis, mascarpone-mantelikakussa pakastemustikat laitetaan kakun väliin sellaisenaan. Sitruuna-mustikkakakussa pakastemarjoja tulee täytteen mustikka-curdin lisäksi myös kakkupohjaan. Karpalo-kinuskimurukakku on yhdistelmä marjapiirakan ja juustokakun parhaita puolia. Lakkakakussa pakastelakat piristävät täytettä ihan sellaisenaan, ja astetta kevyemmässä smoothie-kakussa pakastemustikat surautetaan täytteeksi banaanien kanssa. 

Nauti pakastemarjoja välipaloissa  

Marjat piristävät mainiosti myös erilaisia välipaloja. Jäiset marjat ovat ihana lisä lämpimän puuron päälle ihan sellaisenaan, mutta erityisen marjaista makua puuroon saa lisäämällä jäiset marjat puurokattilaan jo keittovaiheessa. Tuorepuuron joukossa pakastemarjat pitävät hyvin muotonsa, kun kohmeiset marjat saavat rauhassa sulaa puuron joukossa jääkaapissa. Pirtelöt ja smoothiet ovat myös erinomaisia marjasyöppöjä, joihin uppoaa monta desiä marjoja kerralla.

Tuo juomiin makua ja väriä 

Jos leipominen ei juuri nyt innosta, voi pakastemarjat ja pakkasen perukoilla odottelevat raparperin palat hyödyntää erilaisissa juomissa. Marjat toimivat juomaa viilentävinä jääpaloina ja tuovat esimerkiksi sangriaan lisää makua ja väriä. Pakastemansikat sopivat erityisen hyvin sitruksisiin vaaleisiin sangrioihin, mustikat puolestaan tummaan punaviinipohjaiseen sangriaan.  


Search