Jauheliha-sienipiiras

Jauheliha-sienipiiras

1 h 30 min
keskitaso
199 kcal / 100g
5
6

Ruokaisa jauheliha-sienipiiras maistuu suolaisena tarjottavana juhlapöydässä.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ rkl
persiljaa
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

250 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2 rkl
2 ½ dl (n. 220 g)
esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim. korvasieniä, tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
1 (250 g)
purjo
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
2 dl
3
kananmunaa
1 pussi (150 g)
1 dl
persiljaa

Ohje

  1. Aloita piiraan valmistaminen nyppimällä hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä. Jos käytät tuoreita korvasieniä, muista keittää ne asianmukaisella tavalla myrkyn poistamiseksi tai käytä 2 tlk (à 200 / 110 g) keitettyjä, säilöttyjä korvasieniä.) Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua.
  3. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää purjo pannulle. Paista sekoitellen. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Maista täytettä, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
  5. Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
199 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
14 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
109 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)