Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauheliha-sienipiiras

Ruokaisa jauheliha-sienipiiras maistuu suolaisena tarjottavana juhlapöydässä.

Jauheliha-sienipiiras
Jauheliha-sienipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ rkl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • n. 220 g (2,5 dl) esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. korvasieniä, tatteja
  • 1 (250 g) purjo
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Aloita piiraan valmistaminen nyppimällä hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä. Jos käytät tuoreita korvasieniä, muista keittää ne asianmukaisella tavalla myrkyn poistamiseksi tai käytä 2 tlk (à 200 / 110 g) keitettyjä, säilöttyjä korvasieniä.) Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua.
  3. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää purjo pannulle. Paista sekoitellen. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Maista täytettä, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
  5. Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 215 kcal
Proteiini 9,8 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search