Vietä täydellinen kesäpäivä herkutellen

Aamupalaleivät kesäisillä täytteillä
Suven kepein päivä aloitetaan aamupalalla parvekkeella tai pihalla. Tuore leipä kuuluu olennaisena osana jokaiselle herkkuaamiaiselle. Kesällä täytevaihtoehtoja on lähes rajattomasti, ja erityisen makoisia leivistä saa viimeistelemällä ne yrteillä tai syötävillä kukkasilla.
Raparperisesongin aikaan aamiaisella maistuvat mascarponella ja kirpakalla hillokkeella päällystetyt herkkuleivät. Vihreää voimaa pursuilevat nokkospestosämpylät tehdään sisarussämpylöiden tapaan pellille ja päälle pyöräytetään helppo tuorejuustotahna. Myös klassisen brunssiherkun eli bageleiden leipominen itse voi olla superhelppoa! Nämä valloittavan hyvät bagelit kohoavat leivinjauheen avulla ja sisältävät mehevyyttä ja proteiinia tuovaa raejuustoa.
Lounaaksi herkkuja sateenkaaren väreissä
Alkuiltapäivä on parasta aikaa rannalla loikoiluun tai puistohengailuun. Aurinkoisena päivänä mukaan kannattaa pakata herkkuja, jotka pysyvät hyvänä kylmäkassissa ja maistuvat myös viileänä. Nälän iskiessä kaivetaan esiin käteen sopivia tonnikalakolmioleipiä, Välimeren mauilla ryyditettyä pastasalaattia tai mehevistä, kotimaisista tomaateista tehtyä tomaattipiirakkaa. Ranskalaistyyppisen, sinapilla maustetun piirakan täytteessä on hauskoja sulatejuustosattumia, jotka tuovat lempeää potkua jokaiseen suupalaan. Pohjan teossa voi hyvin oikaista valmistaikinaa käyttämällä.
Päivälliseksi kalaa tai mehevä risotto
Kesäisellä illallisella keskitytään yhdessäoloon ja ruokiin, jotka valmistuvat helposti tuoreista raaka-aineista. Pöytä katetaan omenapuun alle puutarhaan ja koristellaan lähiluonnon antimilla. Kaupungissa samaan fiilikseen pääsee parvekkeella tai sisäpihalla.
Perunoiden ja lohen lyömätön yhdistelmä sopii kaikkiin kellonaikoihin. Päivälliselle perunat hölskytellään Bella Tablen tapaan chilisen jogurttikastikkeen kera. Potut voi tarjoilla myös savulohen päältä, jolloin tarjoiluastioiden ja samalla myös tiskin määrä vähenee. Jos uudet perunat on nautittu jo aikaisemmin päivällä, testaa kesäistä risottoa. Auringon kypsyttämien tomaattien mehevyys ja pieni makeus sopivat italialaisklassikkoon täydellisesti. Kermaisuutta ruokaan tuo mascarpone, joka säestää tomaattien hapokkuutta.
Pientä makeaa aamusta iltaan
Jälkkäri kuuluu kesällä jokaiselle aterialle, ja myös makeissa herkuissa helppous on valttia. Kotimaisten marjojen satokausi alkaa kauan kaivatuilla mansikoilla ja jatkuu valloittavilla vadelmilla, mehevillä mustikoilla ja huumaavan hyvillä herukoilla.
Mansikkasesongin ehdoton hitti on mansikkamisu, joka maistuu mascarponelle ja valkosuklaalle. Suoraan vuoasta tarjoiltava makupala on näppärä valmistaa etukäteen, ja piknikiä varten misun voi tehdä myös pienempiin eväsrasioihin. Myös helppoakin helpompi kesäpiiras sopii mukaan otettavaksi, kun pohjan paistaa etukäteen ja mukaan pakkaa rasiallisen rahkavaahtoa ja läjän lempimarjoja. Tai testaa Bella Tablen täyteläistä valkosuklaamoussea, joka tarjoillaan marinoitujen mansikoiden kera – mikä täydellinen päätös päivälle auringossa!