Siirry sisältöön
Retiisi

Raaka-aine

Rouskuva retiisi

Makeankirpakka ja iloisen värikäs retiisi on lupaus oven takana odottavasta kesästä. Näillä retiisiresepteilllä kokkaat kesän lautaselle!

Retiisi maistuu niin tuoreena kuin kypsennet­tynäkin

Upea ulkomuoto kätkee sisälleen rutkasti potentiaalia. Kokeile retiisiä vaikkapa kesäisessä kirkasliemisessä kalakeitossa. Jos etsit hieman villimpiä makuelämyksiä, paahda retiisejä uunissa tai grillissä yhdessä varhaisperunoiden kanssa. Paahdetun retiisin maku on upea! Retiisin maku sopii myös pikkelöintiin, vaikkapa vietnamilaisien patonkien ja sämpylöiden väliin.


Tip icon

Tiesitkö tätä retiisistä?

  • Retiisit säilyvät parhaiten jääkaappilämpötilassa eli +2 – +5 asteessa.
  • Retiisit nahistuvat helposti, joten ne kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreina. Nahistumaan päässeitä retiisejä voi elvyttää jäävesikylvyllä.
  • Retiisi on yksi vanhimmista viljelykasveista. Eurooppaan retiisit saapuivat Kiinasta 1500-luvulla.
  • Retikka on retiisisukuinen juures, jonka maku on retiisiä voimakkaampi. Retikka sopii syötäväksi esimerkiksi viipaleina, raasteena tai pikkelöitynä.

Search